Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 20 ] | |
Autor | Správa |
---|
|
momentalne mam 15" ASUS K53 a je dost tazky a velky, chcel by som preto 13 palcovy, K53-ku posuniem otcovi
za malo penazi vela muziky mi ucaroval ASUS U36, ale ziadny model uz nie je v ponuke, neviete este o nejakom mieste, kde by sa dal zohnat? ..pripadne keby ste mi poradili nejaku vhodnu alternative k U36, ked som si ho v obchode chytil do ruky, je super - lahky a tenky a pritom vybaveny cca ako ta moja K53-ka
vybava nemusi byt nejaka extremna, skor taka klasika - aspon i3, 4GB RAM, 500GB HDD, GPU aspon Intel HD4000, najlepsie bez OS (nechcem zbytocnu priblbly Win8) - skor ma zaujima, ake su vase subjektivne tipy, chcem rozsirit obzory vyberu
dakujem
|
|
Registrovaný: 10.07.12 Prihlásený: 05.07.15 Príspevky: 729 Témy: 34 | 34 Bydlisko: Bratislava |
ja by som šiel do tochto lenova ... no však problém je že do nových ntb dávaju win8 ...poprípade toto
Registrovaný: 08.11.06 Prihlásený: 13.04.18 Príspevky: 7744 Témy: 127 | 127 Bydlisko: BA/TT |
_________________ CPU: AMD Ryzen5 1600 @ 3,9GHz, Hyper 212, MB: Fatal1ty AB350 Gaming K4, RAM: 2x8GB DDR4 Kingston 3000MHz, GPU: MSI RX 580 GAMING+ X 8G, SSD: Samsung EVO 500GB, HDD: Seagate Baracuda 7200.12 2TB, LCD: AOL Q3279VWF, Key/M: A4Tech Bloody B318, A4Tech Bloody P93, Seasonic 520W, Antec 300, OS: Win10 x64 , NAS: Synology DS115(2TB) CP: Honor 9, PlayStation4 NB: Lenovo IdeaPad 110, Galaxy Tab Inteligencia je to, čo používaš keď nevieš čo máš robiť Jean Piaget |
|
|
ten IdeaPad sa mi nepáči, ale ten ThinkPad Edge E330 sa mi celkom aj pozdáva, musím si ho pozrieť naživo, zbehnem dnes do Alzy a možno ho budú mať vystavený akurát pozerám, že na Alze majú len bazárove U36-ky biely U36SD a čierny U36JC, aj keď nechápem, prečo je model JC drahší pri slabšej výbave ...ale do bazárového by som nechcel ísť ten Asus je tenší a ľahší, ale niektoré prvky sú nekvalitnejšie, ako napr. pánty, okolie displeja a aj také celkové spracovanie ..na druhú stranu je tenší, ľahší, má lepší touchpad (aj keď ThinkPad ma trackpoint) ....pôjdem si ich obidva pozrieť v tej Alze, ten Asus tam je myslím stále vystavený a E330 dúfam že bude tiež f4r0: to je 15-ka
|
|
Registrovaný: 03.02.07 Prihlásený: 25.04.18 Príspevky: 478 Témy: 105 | 105 Bydlisko: Košice/Rožň... |
ja mam ThinkPad E330 a som spokojny. Ale mam kus drahsi, vykonnejsi.
|
|
|
som drzal ten asus dnes v rukach a je skoro ppci, lahky a tenky, z horcikovej zliatiny robeny, len strasne lacno vypada displej, teda jeho okolie, leskle, upackava sa a skriabe sa, pri odraze svetla velmi vidiet nerovnosti.... ale inak je v pohode
len uz je vsade vypredany, ale mozno vyjde daky novy model, a navyse asusy sa predavaju aj nez win-u, tak pri nich neplatim zbytocne za debilnu 8-ku
|
|
|
po dlhom prezerani na nete som vsak aj tak zatial rozhodnuty pre Lenovo ThinkPad Edge E330, neviete kde v Bratislave je vystaveny? idealne by bolo, keby som si ho pozrel este dnes, viem o showroome v Digital Parku v Petrzalke oproti Auparku ale to je otvorene az od pondelka, to by som tam zasiel hned aj cestov do prace ale som nedockavy a nechce sa mi cakat do zajtra navyse ma ten ThinkPad slot pre mSATA SSD, cize ak by som dokupil nejaky 64GB, bolo by to super zrychlenie systemu ...sice som SSD este nikdy nemal ale vkladam nejake nadeje do toho zrychlenia OS a casto pouzivanych programov, napr. tento za 65 EUR http://www.alza.sk/adata-premier-pro-sp ... 338774.htm ...bude 64GB stacit? lebo 32GB sa mi zda dost malo a oproti 64GB neni cenovy rozdiel az tak velky ale 128-micky su uz o dost drahsie
|
|
|
btw, co sa tyka konkretneho modelu, tak budem kupovat tento plus tento eSATA SDD
|
|
Registrovaný: 10.07.12 Prihlásený: 05.07.15 Príspevky: 729 Témy: 34 | 34 Bydlisko: Bratislava |
osobne keby som kupoval už ssd tak od 80-120GB ...
|
ale keď kúpim SSD, tak nemôžem tam mať klasický HDD, takto kúpim len tú "kartičku" a mám to čisto len na OS + nejaké programy a plus k tomu mám ešte aj klasických 500GB priestoru ...128-mičky začínajú na 120-150 eurách čo už sa mi vôbec neoplatí oproti tým 64GB ...aspoň tak to vidím ja ...kľudne sa ale nechám presvedčiť zdôrazňujem však, že sa bavím o mSATA (sorry za chybné označenie eSATA v predošlom príspevku), ktorý je doplnok k stávajucému 500GB HDD, nie o klasickom SSD, ktorý by bol náhradou za tých 500GB
|
|
Registrovaný: 27.07.10 Prihlásený: 13.09.23 Príspevky: 2506 Témy: 22 | 22 Bydlisko: Žilina |
To Lenovo je dobre, a k tomu to mSata dobra volba.
_________________ Notebook: Acer Predator Helios 300 |
|
|
pred chvilkou ako som siel z prace tak som si obzrel to Lenovo nazivo, celkom fajn, az na katastrofalny touchpad, ale hadam si zvyknem na trackpoint, aj ked prve pocity divne ...moj terajsi Asus K53 ma oproti tomuto Lenovu daleko lepsi touchpad vidim to tak, ze dokupim este bluetooth thinkpad mys a bude to super ten mSata disk dam len 32, lebo tento clanok mi povedal ze viac ako 32GB bude zbytocnych http://www.svethardware.cz/art_doc-02CB ... 0978F.htmlfunguje to automaticky a funguje to ako Cache, nie klasicky oddiel, co som nevedel, boot windowsu to zrychli z 45 sekund na 15 a menej
|
|
Vlad lenovo obecne má hrozné touchpady ... ja na mojom lenove ho mám stále vypnutý
|
zatial diky vsetkym za rady, este sa chcem spytat, ci sa niekto nevyzna kedy Lenovo vydava update pre ich notebooky a konkretne pre ThinkPad Edge, ci sa mi to oplati kupit teraz ...ci nekupim a o mesiac vyjde updatnuty model ...kedze mi to nejak nesuri, tak kludne mozem pockat par nejaky mesiac-dva zatial som rozhodnuty pre tuto zostavu: Lenovo ThinkPad Edge E330 - 549 €, i5 3210M, Intel HD4000, 500GB HDD, 4GB RAM Lenovo ThinkPad Bluetooth Laser Mouse - 32,60 €, pekne zapadne do ThinkPad identity, netreba USB prijímač, v teste myší časopisu Computer bola na 2.-3. mieste a plus to bol tip redakcie ADATA mSATA SSD 32GB - 39,17 €, cache-ovací disk, podľa testu od svethardware je zrýchlenie bootu windowsu 3-4 násobné, plus samozrejme zrýchlenie behu samotného OS 4GB RAM - Kingston DDR3 1600MHz - 24,56 €, spolu bude mať NB 8GB RAM Spolu 645,33 €
|
|
Registrovaný: 27.07.10 Prihlásený: 13.09.23 Príspevky: 2506 Témy: 22 | 22 Bydlisko: Žilina |
Ked Vas to nesuri pockal by som na haswell procesory, mala by sa o dost zvysit vydrz baterie a k tomu bude 2 nasobny vykon pre zdielanu grafiku v porovnani s Intel HD 4000. Rozhodne je na co pockat, tak 3 mesiace +-
_________________ Notebook: Acer Predator Helios 300 |
|
|
Tak to je dost vazny dovod, urcite pockam ...notebook mam a riesim len prechod na 13-ku, takze mi to nesuri ...a mozno vyjdu nejake nove modely inych znaciek, aj ked som skoro naisto rozhodnuty pre ten ThinkPad Edge super dakujem
|
|
|
ludia, kedy by sa dali ocakavat nove modely Lenova (resp. ine notebooky) s Haswell procesormi? lebo ak bude trvat 3 mesiace kym konecne vydaju tie Haswell procaky a potom dalsie 3 mesiace kym vyrobcovia uvedu na trh upgradnute modely notebookov tak pre mna nema vyznam cakat 6 mesiacov momentalne sice konci semester a uz nebudem potrebovat tahat so sebou notebook ale tento stary by som chcel posunut rodicom, lebo na ich starom maju Win XP a to uz je katastrofa, Win 7 sa tam neda nainstalovat kvoli absencii ovladacov pre tu staru motherboard strasne rad by som mal upgradnute Lenovo E340 (a nie terajsie E330) ale som ochotny cakat max do konca leta, cize do konca augusta tento model E330 pre ktory som bol doteraz rozhodnuty zlacnel o 20€ na 529€ http://www.thinkpro.sk/produkt/lenovo-t ... 0m-nzsahxsvdaka za pomoc
|
|
Registrovaný: 13.07.12 Prihlásený: 29.03.16 Príspevky: 175 Témy: 1 | 1 |
Haswell dvojjadra budu az niekedy na jesen, 2.6 budu predstavene 4jadra, potom pridu 2jadra a niekedy potom pridu nove modely od Lenova - takze realne tych 6 mesiacov. Teraz sice pridu E531/E431, E331 ale nie je v plane - aspon nie najblizsie 3 mesiace.
_________________ majiteľ Lenovo eshopu |
|
|
hm, tak asi je predsalen zbytocne cakat na nastupcu E330 ...pisal som vam email do toho chat-boxu, ale vsetko co som chcel vediet ste mi teraz uz odpovedali ...a dokonca je ten model teraz za 519 eur iba .....hm, normalne mam dilemu hehhhh
|
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 20 ] | |
|