Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 5 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 05.07.06 Prihlásený: 26.04.09 Príspevky: 39 Témy: 14 | 14 |
takže mám tu jeden 2,5" 80 gb hdd hitachy povodne bol v ibooku ( predchodca macbooku ) lenže tam bol ten problem že ho komp niekedy akoby videl a inokedy nie
-> tak som ho sformatoval / fat32 - pripojeny cez box ku pc s windowsom sa v jednom kuse pripaja a odpaja, pripojeny ku tamtemu macu ako externy disk siel niekedy vporiadku, inokedy nanho neslo nakopcit velke subory,
-> tak som sa rozhodol že ho je škoda vyhodit a dam mu poslednu šancu v mojom notebooku ( ibm tp t23 ) tuna sa opat win nechcel nainstalovat, vpodstate sa instaloval az do konca a po restarte disk nikde
-> nainstaloval som kubuntu uplne vporiadku a takto to aj bezi ... teda otazka znie, preco funguje len na linuxe ? chcel by som ho mat aspon ako externy disk ku pc alebo na nom prevadzkovat aspon dualboot linux + xp ... neviete v com moze byt problem ?
|
|
Registrovaný: 01.02.09 Prihlásený: 10.11.15 Príspevky: 78 Témy: 13 | 13 Bydlisko: PRESEĽANY ,... |
kolac píše: takže mám tu jeden 2,5" 80 gb hdd hitachy povodne bol v ibooku ( predchodca macbooku ) lenže tam bol ten problem že ho komp niekedy akoby videl a inokedy nie
-> tak som ho sformatoval / fat32 - pripojeny cez box ku pc s windowsom sa v jednom kuse pripaja a odpaja, pripojeny ku tamtemu macu ako externy disk siel niekedy vporiadku, inokedy nanho neslo nakopcit velke subory,
-> tak som sa rozhodol že ho je škoda vyhodit a dam mu poslednu šancu v mojom notebooku ( ibm tp t23 ) tuna sa opat win nechcel nainstalovat, vpodstate sa instaloval az do konca a po restarte disk nikde
-> nainstaloval som kubuntu uplne vporiadku a takto to aj bezi ... teda otazka znie, preco funguje len na linuxe ? chcel by som ho mat aspon ako externy disk ku pc alebo na nom prevadzkovat aspon dualboot linux + xp ... neviete v com moze byt problem ?
Aký windows si inštaloval?Ja som mal podobný problem ked som si na vistu nainštaloval ubuntu a prepisalo mi hdd.Ak máš nejake stare cd win XP zo sp2 tak si skus zohnať sp3(service pack) možno ti to pomôže.Pretože tak bude asi problem že nemáš na tom cd kde je xp ten ovládač (driver) na ten HDD.
Potom by tu bola možnosť naprogramovať xp pomocou nLite a daš si tam nový driver od HDD.
Ja som môj problem riešil v podstate dosť dlho a príčinou bola nakoniec chyba DVD-RW subor bol nečitatelný.
Skús aj ty.
_________________ NTB:HP Pavilion DV 6000(dv6599en) , Intel CoreDuo 2 T7300 ( 2.00 GHz ), Intel Core 2 Duo, 500 GB ( 5400rpm SATA ), 2048 MB, DVD R/RW DualLayer RAM LightScribe, 14.1 WXGA BrightView ( 1280x800 pixelov ), GeForce 8400M GS, 128MB VRAM (ForceWare 156.65), 802.11 (b/g), Windows 7 Ultimate SK |
|
Registrovaný: 03.03.06 Prihlásený: 03.06.20 Príspevky: 799 Témy: 159 | 159 |
Ešte by som skúsil naformátovať cez Partition Magic
|
|
vpodstate som inštaloval system z recovery cdčiek dodanych k notebooku, vlastne ide o obnovenie systemovej particie so zalohou systemu + preinštalovanie systemu( win xp pro tusim ze bez SP, nejaka starsia verzia ) s všetkymi drajvrami a všetkym, co bolo dodane ku notebooku od vyroby, takže teoreticky by ta instalacia tym padom mala obsahovat len drajver pre dodavany disk ?? to sa mi nezda, lebo uz v papieroch od recovery diskov piše že je to na ten ucel v pripade ak napriklad vymenis disk ...
|
|
takze problem bol v zastaralej instalacke ktora nemala drajver na disk, s xp s sp2 vpohode slape
|
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 5 ] | |
|