Zdravím,
Píšem Vám sem, lebo som už zúfalý. Prišiel som domov z internátu a priniesol som aj svoje pc, ktoré chcem prepojiť s tým domajším. V jedmon je integrovaná sieťová karta na MB, do druhého som kúpil novú, priamy kábel som prekrimploval na crossový (v ňom chyba nie je, je skúšaný testeron aj pingovaním medzi inými dvoma compami), novú sieťovku som nainštaloval, compy som spojil, ale nech robim co robim, neustále mi hlási chybu "Sieťový kábel je odpojený". Som skúšal preinštalovať drivery, odinštalovať, nainštalovať najnovšie, menil som IP adresy v protokoloch podľa návodov na tomto fóre, skúšal som reštarty so zapojeným aj odpojeným káblom, zakazoval a povoľoval som onboard sieťovku v BIOSe, proste hádam všetky štandardné riešenia som preskúšal, ale oba compy vytrvalo hlásia "Sieťový kábel je odpojený" a ledky na sieťovke nesvietia ...
Neviem či bude problém v sieťovke, totiž compy reagujú na prepojenie, akonáhle ich spojím, obe mi vyhodia spomínanú hlášku že nie sú spojené
Jeden z compov má pritom pripojenie na internet.
Ak by niekoho napadlo aj iné riešenie ako už boli spomínané, bol by som veľmi vďačný.