Zdravím celé PCFórum!
Po dlhej dobe od vás potrebujem poradiť, lebo som už naozaj v koncoch. :/
Takže vecou je, že mám starší NB Acer Aspire 5920G (model s C2D T7500, 8600m GS, 2GB RAM) a novšie hry ako tie, čo boli vydané cca v roku 2005, mi na ňom sekajú ako bláznivé (jedná sa konkrétne o stále neprerušované sekanie).
V prvom rade sa NB strašne prehrieval, po pár minútach vyťaženia cez Prime95 sa rozohrialo ako CPU, tak aj GPU na vyše 100°C a NB sa vypol, takže som ho
prepastoval, povysával, vytrel som z neho všetok prach... Naformátoval som HDD, doplnil RAM o 1GB (takže som ju zvýšil na 3GB). Na NB teraz beží Prime95 už asi hodinu, teploty dovýšia vždy maximálne cca 82°C, čo je myslím úplne normálne, lenže čo čert nechcel.... hry sekajú stále tak, ako aj predtým. Ľudia na tom púšťajú plynule GTA IV na low až medium nastaveniach. Mne na ňom v najlepšom prípade ide Fallout 3 na low na 15FPS (akonáhle sa nepozerám na nijaké postavy, FPS magicky stúpnu na tých 30, lenže to by som hru musel prejsť otočený do oblohy...)
Takže tu svitá otázka... čím to môže byť? Dokonca som skúsil nainštalovať XP, 7 x64 aj 7 x86, nainštaloval som 5 rôznych driverov (aj úpravené, ktoré ževraj zvyšujú výkon GK...), ale stále nič. Akékoľvek detaily v tom Fallout-e nastavím, FPS nejdú pri pohľade na viac postáv cez číslo 15. Viem, že to PC by malo zvládať viac, preto to riešim, ale už si fakt neviem rady a nikde inde som na internete nenašiel niekoho, kto má rovnaké problémy (teda že mu všetky hry cca od roku 2005
konštantne sekajú
aj po prepastovaní NB a následnej preinštalácií OS, driverov atp.).
Preto sa obraciam na vás, a pýtam sa: viete mi prosím pomôcť? Za nejaké tipy/rady vopred ďakujem.