Pozdravujem páni ,
nie som nováčikom v obore PC , venujem sa im viac ako 15 rokov , no teraz sa musím obrátiť na skúsenejších uživateľov. Je to situácia , s ktorou sú moje skúsenosti absolútne nulové.
Dostalo sa mi do rúk (teraz už lacné) , malé , zachovalé , po ugrade na SSD svižné , MultiMediálnePC Acer Aspire L5100. Oficiálnym a certifikovaným OS pre toto zariadenie je Windows Vista x32. Po spomínanom uprgrade na SSD je OS čisto nainštalovaný , aktivovaný a 90percent ovládačov pochádza práve z Windows Update. Počitač funguje perfektne , spĺňa všetky očakávania. Jedé zariadenie , ktoré však neviem spojazdniť je diaľkové ovládanie. Ako som v úvode spomínal , nemám s ním žiadne skúsenosti , nikdy som nemal PC s DO... Netvrdím , že je to životne doležité zariadenie , no toto PC vychádzalo v tejto konfigurácii s DO , prečo ho nevyužiť ? Hlavne vtedy , ak sa spomínané MultiMediálne PC využíva naozaj aj ako multimediálne (práca , TV , videá , hudba...všetko v jednom) !
Pobrázdil som rozne fóra , recenzie... Netvrdím , že som 100percentne presvedčený , ale podľa mojich informácií , aj tento model vychádzal vo viacerých konfiguráciách. Prvá vec , ktorú nemali vśetky prístroje je práve DO. Keď nemali DO , tak nemali ani zabudovaný Ir prijímač. Z týchto informácií a skúseností sa potom po internete nachádzajú rozne názory.
Ja by som Vás chcel poprosiť o radu , ktoré vychádzajú z faktov a to :
1. Počítač som kúpil ,,bazárovo,, s DO. Keby k nemu nebolo povodne DO , asi by mi ho nikto ani nedával...
2. Predajca nebol povodným majiteľov tohoto PC , mal tam už Windows7 s ktorým mu vraj DO nefungoval
3. Na zákazníckej linke mi nie moc presvedčivo povedali , že k nemu bude treba pripojiť Ir Blaster t.j.
http://response-box.com/gear/wp-content ... DONGLE.jpg Pán mi vysvetloval , kde to má ten ,,akoby,, Jack vstup , no ja ho tam nemám...
4. V jednej CZ recenzií sa písalo , že DO sa dá pripojiť po dokúpeni Infra prijímača , čo mi však vychádza ako hlúposť. Pridať k PC DO , no treba si zakúpiť Ir ???
4. Úspešne nainštalované ovládače :
Device Manager -> Human Interface Devices HID -> ITECiR Infrared Receiver
Device Manager -> Human Interface Devices HID -> Microsoft eHome Infrared Transceiver
ktoré ak sa nemýli , by mali byť práve zabudované Ir prijímače
Čo si o tom myslíte , ako ďalej skúšať a zisťovať ? V prípade otázok sa pýtajte , rád by som túto sitáciu vyriešil a bol o niečo múdrejši aj v tomto smere.
Ďakujem