mno, tak trocha teorie pridam: su dva sposoby ako vytvorit wi-fi siet: ad-hoc a hotspot. Ad-hoc bol povodne vytvoreny na spojenie dvoch (alebo mensieho mnozstva) pocitacov, hotspot pre vela pocitacov, ad-hoc je v dnesnej dobe uz postupne vyradovany, kedze hotspoty zvladaju vsetko to co aj ad-hoc a este viac, je to spolahlivejsie a pripoji sa na ne kazdy (routre totizto tiez vytvaraju hot-spot-y, cize ked sa vies pripojit na router vies sa pripojit aj na takto vytvoreny hot-spot)
Tak isto ako ad-hoc, aj hotspot vies vytvorit aj bez internetoveho spojenia (ale ak ho mas, tak ho mozes cez vytvorenu siet zdielat, napr. aj pre mobil, to je len jeden z use-case-ov) a mozes ho pouzit na spojenie dvoch alebo viacerych pocitacov do WLAN siete, po ktorej mozes hrat hry.. jediny rozdiel je v tom, ze hotspot nejde vytvorit na Windows Vista a starsich a Ad-Hoc na Windows 8 a novsich.. A na hotspot sa ti pripoji kazdy, na ad-hoc iba veci co to podporuju (vacsina novsich mobilov uz nie, neviem ci Windows 8 to vobec este podporuje na pripajanie).
Ten navod co som linkol bol len ukazkovy, bolo to to prve co mi google nasiel v slovencine... Nechcelo sa mi sa tu totizto rozpisovat.. Pointa je, ze Windows 7 a novsie vedia vytvorit hotspot.. Jednorazove nastavenie mena hotspotu a hesla
Kód:
netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=MojAP key=mojeheslo
Potom spustit hotspot pomocou
Kód:
netsh wlan start hostednetwork
A mas Wi-Fi siet na ktoru sa ti pripoji ktokolvek.. na dva prikazy v prikazovom riadku.. Ten zvysok je len ako cez Wi-Fi zdielat internet, takto vies zdielat internet aj cez ad-hoc siet, ale ked to nepotrebujes mozes preskocit..