el_mino píše:
Zdravím (CS6)
Trošku konkrétna záležitosť. Trvalá zmena polohy referenčného bodu. Najprv popíšem na čo to potrebujem. Chcem distribuovať nejaké objekty na krivku. Vytvorím si objekt a nejakú krivku. Z objektu vytvorím nový brush (scatter brush) a nový brush aplikujem na krivku. Všetko ok, ale ja by som chcel, aby sa objekty nedistribuovali na krivku svojim stredom (tam kde majú defaultne referenčný bod), ale napríklad krajom svojho tvaru. Tzn., referenčný bod musia mať inde posunutý. V Rotation (R) a napr. Scale (S) Tool-och je možné určiť polohu referenčného bodu jeho presunutím, ale ten posun je viazaný zrejme len na tieto transformačné úkony (R,S) a nie na trvalo. A ja by som potreboval zafixovať novú pozíciu referenčného bodu na trvalo. Poradíte ako? Ďakujem
Zdravím. Zrejme to nepôjde. A zatiaľ som na nič svetoborné neprišiel, ale teoreticky sú riešenia dve.
1.Zgrupnúť si objekt spolu s nejakým pomocným objektom . Pomocný objekt v izolovanom režime posunúť tak, aby sa referenčný bod dostal na požadovanú pozíciu na trvalo a samozrejme pomocný objekt bez viditeľnej výplne a kontúry.
2.Vytvoriť z objektu symbol a následne v Symbol Editing Mode pohybovať objektom symbolu.