Ahojte, včera som sa natrápil s modemom D-LINK DSL-321-B. Pripojil som ho k dls linke, nakonfiguroval, aj sa pripojil ale ked som na pripojenom PC nastavil aby získal ip automaticky, aj napriek tomu že modem má DHCP zapnuté (192.168.1.2 - 254) počítač získal adresu 78.xx.xx.xx. Internet však išiel.. nešlo mi to do hlavy, lebo som chcel cez switch pripojiť aj ďalšie pc a potom to nešlo..
Napokon som večer zistil že ten modem pridelí pripojenému pc ip adresu od providera, takže to nieje možné len tak rozdeliť. Takže idem to riešiť nasledovne:
Kúpil som router TP-LINK TL-wr740n. A teraz neviem ktorú možnosť mám použiť..
1.) Modem nastavím ako PPPoE (ako doteraz) a k jeho ETHERNET portu pripojím router, ktorý nastavím na Dynamic IP. Modem by mu mal prideliť Ip adresu ako to urobil aj tomu môjmu, a teda router môže cez svoje 4 LAN porty a vlastný DHCP server (192.168.0.100-254) zdielať internetové pripojenie, plus aj wifi.
2.) Modem nastavím ako bridge, kedy hodí len hlášku že ADSL je up, a router nastavím na PPPoE s potrebnými údajmi od providera, a samotný router sa bude pripájať. Zvyšok rovnako.
3.) Je potrebný ten modem keď má router možnosť PPPoE? Nestačí telefónnu dsl prípojku dať do WAN portu? Tu som si neni istý
Ďakujem za rady.