Ahojte, stala sa mi hnusná vec. Po kliknutí na nejaký odkaz sa mi do PC nainštaloval Adware smartsputnik.ru, mnhoo používaeľov na internete písalo, ako ho odstrániť. Použil som Malware Antimalwarebyes a našlo, odstránilo a po reštarte počítača tam stále je. Funguje to tak, že napríklad napíšem google.com a ono ho presmeruje na adf.ly/google.com a skratka tam furt skaču tie reklamy a tak otváram jednu stránku 2 hodiny. Antimalwarebytes prešiel notebook úplne s kontrolou hĺbkovou + rootkity + heuristická analýza. Niečo našlo a vymazalo, no stále sa mi v prehliadačoch objavuje ako primárny vyhľadávač a nie je ho možné zmeniť, ani keď spustím Chrome ako šprávca. Totožné je to u IE, alebo aj Mozilly. V návodoch písali aj to, že si mám stiahnuť YAC, no keď som ho raz mal tak si pamätám, že mi vymazal aj systémové súbory a musel som preinštalovať windows, celý ho znefunkčnil. Keď som notebook zapol cez núdzový režim (f8) tak v prehliadačoch ten smartsputnik neukazuje. Prikladám aj fotku, ako to vyzerá. Mazal som aj v regedite to, čo bolo v návodoch group policy, no nepomohlo, problem ostal totožný. Okrem toho to asi používa aj nejaký proxy vlastný, tento adware, nakoľko mi ešte jeden program Zemana našiel to, že používa nejaký externý proxy. Za odpovede a riešenia ďakujem!