Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 9 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 13.10.07 Prihlásený: 13.10.07 Príspevky: 3 Témy: 1 | 1 |
preinstalovavala som si Xp a dosiahla som nieco dost zaujimave...pri zapinani compu sa mi na ciernej obrazovke ponukaju dve moznosti ci chcem zapnut
Windows XP alebo pod tym ci chcem zapnut
Windows XP....
jeden z nich je moj nepodarok vanglickej verzii, cisto prazdny, a jeden je naistalovany od uja odbornika....
vie mi nikto poradit polopatisticky, ako babe, kde by som to mohla a ako tu moju zlu anglicku verziu vymazat, nech ma to automaticky po zapnuti compu pusti do slovenskej verzie, ktoru instaloval odbornik, a neponukal mi moznosti ci chcem zapnut, ten alebo onen windows XP??????dakujem za kazdu radu....
zuzka
|
|
Registrovaný: 22.03.07 Prihlásený: 23.06.23 Príspevky: 2096 Témy: 15 | 15 Bydlisko: Bratislava V |
Zvoľ štart-spustiť-msconfig. Vyber záložku boot.ini, Skontrolovať všetky cesty spúštania (neviem, aký je preklad) a potom ponúknutú možnosť Opraviť nesprávne cesty.
//To asi nebol veľký odborník, keď takto preinštaloval Win
|
|
br4n0 píše: Zvoľ štart-spustiť-msconfig. Vyber záložku boot.ini, Skontrolovať všetky cesty spúštania (neviem, aký je preklad) a potom ponúknutú možnosť Opraviť nesprávne cesty.
//To asi nebol veľký odborník, keď takto preinštaloval Win
šak vravim, ze som to bola ja.....ja sa tomu teda vobec nerozumiem, ale som si myslela, ze to zvladnem...
|
|
Registrovaný: 28.01.07 Prihlásený: 02.12.07 Príspevky: 1703 Témy: 25 | 25 |
Dávať stále "ďalej" a "ďalej" nie je inštalácia.
|
|
Registrovaný: 10.02.07 Prihlásený: 14.08.11 Príspevky: 1626 Témy: 22 | 22 Bydlisko: Ziar nad Hr... |
Pravym klikni na Tento pocitac, zvol vlastnosti, karta upresnit , pri polozke Spustenie a zotavenie systemu daj Upresnit , Klikni na tlacitko Upravit, otvori sa ti okno, co tam uvidis zmaz a vloz tam toto
Kód: [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
potom to uloz
a malo by to ist
_________________ Myslenie nemohlo vzniknúť bez reči, no reč bez myslenia sa vyskytuje často. Brie Andre
My OS: Primary - Kubuntu 10.10 Maverick Meerkat , Secondary - Windows 7
Problemy sa riesia tu na fore nie cez ICQ a Skype. Dakujem |
|
Registrovaný: 13.01.07 Prihlásený: 28.05.17 Príspevky: 10032 Témy: 60 | 60 Bydlisko: Dorú Araeba... |
radsej by som to nerobil. ktovie ako to ma nainstalovane. lepsie je opravit tie zavadzacie cesty automaticky..
_________________ PC: ASUS P5B deluxe, Q9400 @ 3.2GHz @ 1.25V, ATi 4670, WD 640GB Samsung 2TB, SB Audigy 2 @ kX drivers, Leadtek DTV 2000H; NB: Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530; Foto: Canon EOS 550D @ Tamron VC 17-50mm F/2.8 & Tamron 55-200 F/4-5.6
Neposkytujem poradenstvo cez ICQ "You have not lived, until you found something worth dying for"
Ak nieco potrebujete a dlhsie sa neozyvam, skuste IRC |
|
Registrovaný: 22.03.07 Prihlásený: 23.06.23 Príspevky: 2096 Témy: 15 | 15 Bydlisko: Bratislava V |
Teda to, čo som poradil. Nabudúce, ak budeš chcieť preinštalovať win bez formátovania disku, zvoľ opravnú inštaláciu (nie je to úplne načisto, ale lepšie ako nič a neprídeš o žiadne údaje). Na obrazovke s výberom existujúcej inštalácie by sa mala objaviť možnosť "To repair the selected Windows XP installation, press R", vtedy stlač R. Podrobný návod.
|
|
Registrovaný: 10.07.07 Prihlásený: 02.11.17 Príspevky: 1060 Témy: 0 | 0 Bydlisko: Bratislava |
Pre zaciatok, aby si si nieco este viac nepokazila
Prave tlacitko na "Tento pocitac" - Vlastnosti -"Upresnit" (spustenie a zotavenie systemu) stlac gombik [Nastavenie] a tu ked vypnes cas zobrazenia operacnych systemov. tak sa Ti to menu uz nezobrazi,,,a hned sa spusti predvoleny
//samozrejme zaprasene (ale funkcne) to zostava aj nadalej,
_________________ Nebo je modre, voda je mokra... |
|
dakujem za rady, uz to mam....nie vdaka svojej sikovnosti, a vasim radam, ale kamaratovi, ktry bol dnes na navsteve....
|
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 9 ] | |
|