Ahojte na vianoce som dostal 2TB externy HDD, ale zatial ho nepotrebujem. Nechcem, aby nanho sadal prach, tak rozmyslam nad jeho vyuzitim.
Chcel by som rodicom zaobstarat multimedialne centrum. V tejto problematike sa velmi neorientujem, a tak by som bol rad za Vase rady, ake by bolo najlepsie riesenie vzhladom na poziadavky.
Doma mame 2 TV (s HDMI) a 2 PC.
Moja predstava by bola TV priamo pripojit na MC. Bolo by fajn, kedze chodia na YT, spustenie YT z MC cez TV. (Ostatne aplikacie / net nie su potrebne)
PC pripajat na LAN by som velmi nerad, kedze fungujeme na wifi. Taktiez prepinat sa medzi 2 sietami nie je komfortne. Predstavoval by som si nieco na sposob repeatera, teda MC by sa pripojilo na wifi a vytvorilo by novu siet obohatenu s video obsahom. Teda kazdy, kto by sa na tu siet pripojil, vedel by si okrem pristupu na internet pozriet aj obsah z MC. Wifi by mala stacit, kedze sa neplanuje pozerat v 4k / 3D, max FHD rozlisenie.
Bolo by taketo riesenie teoreticky mozne? Ak ano, mozeme zajst dalej
Na hlavny TV by bolo fajn kupit a napojit 5.1 reproduktory, avsak tusim nema 5.1 vystup. Bolo by mozne zvuk napajat z MC? Pripadne da sa s tym nieco robit?
Dakujem