Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 9 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 09.09.07 Prihlásený: 07.11.16 Príspevky: 3114 Témy: 233 | 233 Bydlisko: Nové Zámky |
Pri ajaxovych aplikacii je nevyhoda, ze ak napr pomocou ajaxu nacitavam niekam obsah a viem ho tlacitkami menit, link sa mi nemeni..
da sa to ale riesit tak, ze pridavam za adresou #nazov, ze ?
Ale co dalej ? ako to script spracuje? Je na to nieco v JS, alebo mam pouzit PHP, co bude zistovat URL a podla toho pustat JS scripty ?
link bude napr:
Kód: index.php?produkt=15#popis alebo Kód: index.php?produkt=15#diskusia
- a podla toho #popis / #diskusia sa bude nacitavat do divu obsah.. to nacitavanie samozrejme mam, len na tie prepinace neviem prist, ze ako na to
_________________ "It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď |
|
Registrovaný: 21.02.07 Prihlásený: 21.02.10 Príspevky: 3984 Témy: 96 | 96 |
no pokiaľ viem tak # sa používa na vnútorné prelinkovanie stránky (aj keď som sa tomu nevenoval). Taktiež pokiaľ viem JS môže čítať POST alebo GET ... čiže by som to poslielal ako parameter ... otázka znie či to budeš riešiť na PHP alebo na JS ... (teda či budeš posielať JS alebo dotaz na PHP)
|
|
Registrovaný: 09.09.07 Prihlásený: 07.11.16 Príspevky: 3114 Témy: 233 | 233 Bydlisko: Nové Zámky |
nie nie len na tie anchory (ci ako sa to vola) sa pouziva #...
tiez na to, co opisujem...
_________________ "It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď |
|
Registrovaný: 17.10.06 Prihlásený: 08.01.11 Príspevky: 1752 Témy: 17 | 17 |
ked nad tym uvazujem, tak by som si zistil ci je zapnuty javascript. ak je, tak to nechas pracovat pomocou ajaxu a ak nieje, tak pomocou php rozparsuje uri a podla toho vykonas potrebnu akciu.
_________________ A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table. |
|
no, presne suchy, ja sa pytam na tu ajaxovu cas.. ako to zistim cez JS ? alebo asi bude lepsie to rozparsovat cez PHP...
|
Registrovaný: 04.04.07 Prihlásený: 17.07.24 Príspevky: 532 Témy: 35 | 35 Bydlisko: Bratislava |
v podstate to funguje tak, ze si urobis setinterval, kde budes pozerat kedy sa klikne na ktory div. vtedy mu priradis class="active" a len budes pozerat v tom intervale ktora zalozka je active... vtedy cez updater prehodis obsah.
_________________ CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX |
|
to mam spravene (teda, ak myslime na to iste) a robil som to inak, pomocou ajaxu, pretoze mi do divu natahuje obsah z DB
ja ale potrebujem to, ze pomocou JS/Ajaxu natahujem do jedneho DIVu obsah - URL sa samozrejme nemeni
ale ja chcem, aby sa vlastne menila a lisila sa prave tymi # "prepinacmi". A ide o to, ze niekomu poslem link aj s tym # na konci a aby to zistilo, co ma nacitat do toho divu... ale spravim to tak, ako som aj chcel a suchy ma v tom utvrdil, ze to rozparsujem cez PHP a podla toho pustim JS... len som myslel, ze na to je nieco v JS spravene, co s tym dokaze pracovat nejako napriamo
|
Registrovaný: 13.11.07 Prihlásený: 20.08.16 Príspevky: 1702 Témy: 0 | 0 |
Stále nechápem, čo presne riešiš. Ak hľadáš, ako pomocou js jednoducho získať hash (to je to #niečo), tak použi niečo ako location.hash (sú tam aj ďalšie zaujímavé atribúty).
Každopádne ja by som to skôr riešil tak, že by som tam dal tlačidlo/link, ktoré by slúžilo ako url pre záložku (v tom url by mohli byť v podstate akékoľvek parametre). Potom by sa to url pri načítavaní v php spracovalo a podľa toho by sa poslala správna stránka (div by už obsahoval to, čo tam byť má a ďalej by fungoval cez ajax).
A aj v prípade, že použiješ ten hash by bolo, podľa mňa, rozumné, poslať kompletnú stránku a nedoťahovať, hneď po načítaní, ďalšie časti pomocou ajax (bude to tak pre používateľa pôsobiť rýchlejším dojmom).
Samozrejme ideálne by bolo, keby si urobil stránku, ktorá funguje bez JS a potom tam ten JS pridal tak, aby to dokázalo fungovať aj bez toho JS (ak je napr. zakázaný). Takže žiadne href="#", onclick="..."...
|
|
dik chrono, bude to tak spravene samozrejme....
no, na ten location.hash som sa pytal
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 9 ] | |
|