Zdravim.
Mam na vás jednu prosbu.Chcem preinstalovat WIN Media Center Edition.To by ale nebol problem, ale problem je v tom, ze nejde mi naformatovat HDD. Mam kupeny pocitac v Anglicku od DELLu v januari.Mam aj original CD WIN MedCE.Pri reinstalacii mi nechce nabotovat z DVD mechaniky. Mal som nejaky asi virus, ktory sa chcel pripajat na internet cez uplne ine heslo ako som sa dovtedy pripajal ja. To heslo bolo asi 3x dlhsie ako moje. Po case som sa uz ani nemohol cez moje heslo pripojit, ale cez to nove to slo v pohode.Ked som iba preinstaloval pocitac, tak sa to stale opakovalo a tak asi by bolo najlepsie naformatovat HDD, ale to mi praveze neide. Ani len v ponuke pri instalacii to nie je, ze naformatovat HDD. Po instalacii vsak som zistil este jeden problem a to, ze z 320GB HDD som mal volnych iba asi 150 GB. 120 GB bolo uz zaplnenych. Neviem cim, lebo mi ani nechce ukazat tu polozku, kde je tych 100 GB navyše. Je to predo mnou skryté. Neviem čo s tým. Upgratoval som aj BIOS zo stranky DELLu. Pocitac som za jeden den preinstaloval 3x a ziadny vysledok. Chcem naformatovat HDD a tak nainstalovat WIN. Dalsia vec je, ze pred tym, ako som kupil pocitac od Dellu, som si chcel sám poskladať pocitač a tak som si aj kupil oficialny WIN 64bit. Ten mi tiež nechce nainštalovať, lebo že to nie je operačny system, ktory je v počitači už teraz nainštalovany. Tak tiez som to skusal aj cez WIN na cierno, ale to iste. Odmieta mi nainstalovat nieco ine, ako bolo nainstalovane na zaciatku, ked som kupil pocitac.Po inštalacii WIN chcem vyskušať aj Linux Ubuntu a inštalačne CD som si už skôr pripravil, len som chcel zalohovať všetko čo som mal na počitači, čo bolo až neskor, teda včera. Chcel som skusit, či nepojde naformatovať HDD cez inštalaciu Linuxu, ale neda sa mi spustiť botovanie z DVD mechaniky. Je možne, že by DELL blokoval formatovanie nejakym spôsobom a taktiež aj inštalaciu Linuxu alebo ineho operačneho systému vrátane iného WIN ako bol zakúpený s počítačom? To sa mi nezda, lebo dufam, že tak hlboko by asi nechcel klesnuť asi nik z ludi. To by už bola dobra absurdita. Napada ma uz vsetko mozne aj nemozne
.
Ak niekto viete poradit, budem rad. Nie som nejaky odbornik do pocitacov, ale doteraz som si vedel nejako poradit. Teraz to vsak uz neide.