Mno, rozhodol som sa preinštalovať si môj PC v podpise. Rozšíriť linuxovú partíciu a preinštalovať Windows. Tak som ako vždy zobral gparted live, hodil ho na usb, sformátoval, vložil dvd s windows-om 7 a hľa, vyhodilo chybu že nevie čítať súbor sources.wim. Iné voľné DVD ani CD nemám, tak som skúsil staršie Windows-y. DVD s Vistou Home Basic seklo po počiatočnom zvolení jazyka a kliknutí na "Ďalej", CD s Windows-om XP seklo na Setup is starting Windows. CD s Windows XP je kópiou originálu, DVD Windows Vista je originál a DVD Windows 7 je napálený originálny obraz z digitalriver.
Skúsil som teda rôzne spôsoby ako bootnuť USB inštaláciu Windows-u. USB inštalácia Windows-u 7 nezačne s chybou 0xc000000e, nevie nájsť súbor \boot\bcd. (V QEMU bootuje normálne, použil som ten istý spôsob, akým som inštaloval Windows 7 na zopár netbookov, po googlení kódu chyby je chyba pravdepodobne v BIOSe). USB inštalácia Windows-u XP (cez WinSetupFromUSB) končí BSOD (hneď po Setup is starting Windows), kód chyby som si zabudol odpísať, ale ak by to niekoho zaujímalo môžem zopakovať.
Takže: Mám PC s funkčným linuxom (lubuntu) a nemožnosťou nainštalovať Windows bežnými spôsobmi (CD a USB). Mám k dispozícii Internet a notebook s funkčným Windows 7 a Linux-om (arch). Viem nejako nainštalovať Windows na tento počítač (PXE alebo niečo takého)?
Ešte ma napadla jedna vec, kamarát má ATA/SATA->USB adaptér, možno by som si to vedel požičať, či by som s tým nevedel niečo vyčarovať po pripojení HDD z PC k notebooku (napr. winntsetup, alebo priamo prvá časť inštalácie nejakého windows-u bootnutím)?
/EDIT: Vyriešené, .iso s Windows 7 inštalátorom rozbalené na zvlášť ntfs partíciu a bootnuté z grub-u
Kód:
set root=(hd0,msdos2)
chainloader +1
boot