Dobrý deň,
prosím Vás poraďte ako nainštalovať Windows XP SP2 na Compaq Armada 7770DMT.
Je to starší notebook stavaný na Windows NT Workstation 4.
Procesor Intel MMX Pentium 233 MhZ
Ram 128 MB
Podľa návodu na inštaláciu systému parametre sedia. Aj tak ale mám pár problémov:
Keď nabootojem Windows z CD, a klasicky odklepnem ENTER pri vypísaní "Press any key to boot from CD", vypíše Setup is ispecting your hardware configuration, potom sa objaví prázdna čierna obrazovka a začne svietiť led dióda ktorá indikuje prístup na MultiBay CDROM.
Tento problém vždy na jedno nabootovanie prestane, keď vymením RAM moduly v DIMM1 a 2 naopak.
Druhý problém je, že keď začne XP kopírovať súbory inštalátora na HDD (myslím dosové okno modrej farby a beži tam žltý pásik) vždy inštalátor zastane na súbore driver.cab . Aktivita disku nieje žiadna, skúsil som to nechať pustené celý deň a nepohlo sa to.
Neviem prečo, ale vždy keď predtým nainštalujem Windows 2000, tak sa to pohne.
Posledný problém je, že keď konečne nainštalujem XP, tak pri ďalšom spustení pýta Windows Aktiváciu, aj napriek tomu že som Windows už aktivoval. Keďže mám internetové pripojenie na WiFi, tak sa Aktivácia, ktorú je nutné spustiť pred naštartovaním konta nezistí pripojenie na internet.
Skúšal som už veľa metód, ale nikdy sa mi nepodarí prejsť cez aktiváciu. Neviem, že či to nieje aj tým, že CMOS baterka už nedrží čas a vždy skočí na rok 1980.
Prosím Vás poraďte, budem Vám dosť vďačný
Ďakujem
|