shiro, poviem to ešte raz a len pre tvoje dobro - nauč sa najskôr základy a postupne. Budeš mať v tom guláš, lebo to sa takto naučiť nedá. Naučíš sa možno pozliepať pár kúskov kódu, ale v konečnom dôsledku si len priťažíš, lebo ak sa tomu chceš začať venovať profesionálnejšie, budeš musieť mať o dosť hlbšie vedomosti. A keď budeš mať takéto rôzne návyky, fúúú...
Najskôr konzolové aplikácie, OOP, syntax.. Bez toho sa nepohneš.
Chapem, no v ziadnom tutorialy som to nenasiel vysvetlene tak, aby mi to sadlo a mam v tom chaos aj tak.
Ked dakto zacne spominat metody a referencie a ine tieto terminy, neviem co robi co.
Vidis na ake typy veci sa pytam, su to uplne otazky ako od 6r decka, pretoze skratka tak rozmyslam a inac to nepochopim. Pisal som aj predtym, v tom dlhom poste, ze ako som sa ucil delphi
Potrebujem vediet preco dana vec robi nieco tak a nie inac, ako si ja myslim ze by mala...a naco je to dobre.
Toto nikde nieje, potrebujem to vysvetlovat "slangovo" alebo ako to povedat a ihned na kuse kodu ukazat, preco hento preco tamto a co s cim suvisi. Chapes, nejaky ekvivalent cloveka, co pri mne sedi a moze odpovedat na hocijaku zaludnost, kniha to nedokaze
Napr doteraz neviem preco niektore veci su pisane (nielen v jave) ako "blablabla()" --naco su tam tie prazdne zatvorky? Ved to je zbytocne to tam pisat, ked to nic nerobi. Robota navyse.
Alebo preco sa kus kodu, ktory je defakto funkcia, co daco vracia, oznacuje "void" (prazdnota) ? - nedava mi to vobec zmysel, aj po anglicky je to uplna blbost. preco sa to nezapisuje "function" ? Ved by clovek hned vedel co to je, lebo to slovo ma stejny vyznam. A nie pisat uplne odlisnu hovadinu, ktora suvisi skorej s nekonecnym vesmirom alebo posmrtnym zivotom
...a taketo veci ti ziaden tutorial nepovie. A podobne aj napr. s vytvaranim instancii, kde som sa ptal preco sa to pise "JFrame frame = new JFrame();" a nie len frame = new JFrame(); .
// Spojený príspevok Pon 08.06.15 11:21v netbeans nie je možnosť automaticky vygenerovať getmetódy pre vybrané premenné?
Vie to, len som zabudol tu skratku, no uz som ju nasiel
[/quote]