A planujes taktovat? Od toho sa dost bude odvijat vykon zostavy, cize 1000€ - 150€ cca. monitor, - 100€ OS cize takych 750€ na zostavu, preferovane shopy mas? Vadilo by ak by som to vyskladal z gigastore? Je to momentalne najlacnejsi shop, u nas, ale kedze si z KE tak by si musel objednavat, no ajtak by ta to vyslo o dost lacnejsie ako napr. z momentalne predrazenej alzy. Chladenie, tak ja by som to zriesil asi tak, 2x 140mm coolery v predu - zregulovane na nizsie otacky na nasavanie studeneho vzduchu, a jeden 140mm cooler do zadu na vyfukovanie horuceho vzduchu, niekedy plati menej je viac, nemusis osadzovat vsetky pozicie pre FANy. Pri skrinkach by som sa nezameriaval na zelene LEDky ale na odhlucenie, moznosti organizacie kabelaze, airflow, kvalitu spracovania skrinky a pod. cize by som sa poobzeral po Fractal Define R4. HDD ber 7200rpm, Segate robi kvalitne disky, rovnako ako WesternDigital, ale ja som väcsi fanda Segate
http://www.gigastore.sk/35-sata/seagate ... rpm-64-mb/ tento je podla mna najlepsi vyber, ma 1TB plotnu, su z tejto rady aj 2TB, 3TB ale ja si myslim ze bohato staci 1TB HDD. SSD by som volil od Crucialu M4 128GB, Samsung 830SSD 120GB, alebo Intel 330Series SSD 120GB/180GB, pripadne lacnejsie 64GB verzie. Chladenie na CPU len v pripade ze by si sa rozhodol taktovat a mal CPU s odomknutym nasobicom v tejto cenovej kategorii jednoznacne Intel, procesory s odomknutym nasobicom sa oznacuju "K". Je len jedina volba ak to ma byt cisto herna masina tak s odomknutym procakom tu mas Intel Core i5 3570K, do i7 3770K sa neoplati ist, kedze Hyper-Threading v hrach nevyuzijes. Zvukovka si myslim ze ti bude stacit aj intergrovana na doske, teraz by som sa sustredil hlavne na hardware, ktory treba najviac, MB, CPU, RAM, GPU. Grafiku by som volil na hry skôr AMD, maju co ponuknut
pri RAMke, dnes ti na hry staci s prehladom 8GB RAM. Takze dufam ze som dobre pochopil a chces to do 1000€ a do tejto sumy ratat aj OS a Monitor.