Celkom ma pobavila tato diskusia, ktoru som si nanestastie vsimol az teraz.
Na povzbudenie pre Darude11:
Pred par rokmi som mal tu cest sa spolupodielat na vyvoji anglickych vyukovych multimedialnych DVD pre zakladne / stredne skoly. Boli tam obsiahnute okrem ineho aj jednoduche, kratke PC hry a mnoho inych grafickych 2D / 3D prejavov. Nie je to ziadna kariera, ale aspon som mal trosku moznost pricuchnut a nazriet do zakulisia tvorby konceptu a produkcie grafickeho a interaktivneho materialu. Na projekte som sa spolupodielal ako autor storyboardov, artworkov a trochu aj na themedesigne. O SW, ktore pouzivam viem dost o HW nic moc a o programovani sa mi ani nesniva.
Chcem len povedat, ze aby si stal na cele nejakeho projektu, nemusis byt prave ten, ktory si to vsetko navrhne, nakresli, naprogramuje, urobi si video cast a audio cast, a HLAVNE zafinancuje, zaobstara marketing, postala o licencie a mnoho dalsieho. To snad ani nie je mozne - a uz vobec nie pre cloveka, ktory otvori diskusiu vetou: "prosim poradte mi nejaky program na vytvorenie MMORPG zadarmo".
Ale nic nie je stratene. Ako ti clapci (ak tam bolo aj nejake dievca sorry) poradili v inom tvojom threade "Co by mala mat spravna hra" uspesnost hry spociva hlavne v atmosfere a namete. Hlavne je mat dobry napad.
Sprav si portfolio s tvojim navrhom: kresby, nacrty, mapa, popis, a priloz strucny prehlad hry - koncept a skus kontaktovat nejakych producentov PC hier v tvojom okoli. Cim bude napad viac originalny a netradicny, ale zaroven velmi kreativny a napadity, mas vacsiu sancu, ze to niekoho zaujme a bude ta kontaktovat. Ak to s tvorbou hry myslis vazne, radil by som ti asi tuto cestu.
V developerskych organizaciach patria programatori to vykonneho teamu a nie koncepcneho, odkial vlastne pochadza aj zrod hier.
Vela stastia.
Na zaver len jedna pikoska. Kto sa pohybuje vo svete architektury a designu pozna meno Philippe Starck - svetoznamy Francuzsky product designer - jeho kariera odstartovala uz v case ked este studoval a to tak, ze v ramci studentskej sutaze navrhol pre jednu malu miestnu Zoo maly stojan s mapou arealu. Stojan bol tak originalny, ze ho hned kontaktovali parizski popredni designeri.
To same sa stalo mlademu studentovi, ktory navrhol tiez v ramci sutaze novu budovu francuzskeho ministerstva vnutra pricom do sutaze poslal len malu rozmazanu skicu. A ta budova za xx milionov Eur tam dnes stoji. Zo srandy sa mrknite na net ako vyzera
Co sa da vybudovat na dobrom napade.
Good Luck