Dobry den,
raz som radil kamaratovi pri vybere routru... toto tu si kupis a uz nic nepotrebujes. Aspon my to tak mame doma. Mame internet od T-Comu a to mame pekne kabel v stene v krabicke tam ide do splittru a odtial ide jeden do telefonov a jeden do routra Draitek Vigor 2600 (s tym tipom som si nie celkom isty, ale to je jedno) no ale mame iba ten router tam ide kabel, a odtial uz mame 4 vystupy kablove a wifi siet.
Problem je ze kamaratovi som poradil nech si kupi tiez tak ako mame my, ale on vyberal z alzy router
http://www.alza.sk/tenda-w311r-d143252.htm
Tak som mu to bol zapojit a zapojil som to ako doma pekne ten kabel do toho a odtial uz som myslel ze len nastavime router a vsetko pojde ako ma. Neslo. Nevedelo to najst IP adresu. Tak sme to nechali tak a isiel sa spytat do obchodu, ze co este potrebuje a dali mu este pred to neaky modem.
Ja dodnes nechapem, kde som spravil chybu ? Ja mam neaky kombinovany router aj s modemom ? Ja zijem v tom ze modem je len zariadenie, kotre vie zdielat internet len pre jedno zariadenie, zatial co router dokaze zdielat internet pre viac zariadeni.
Dnes riesim znovu tento problem, u ineho kamarata, a uz nechcem poradit blbost.
Rady, ze ked neviem nerad... si nechajte
ja viem, len v tomto mam neake medzery... pisu tam ze router a pri tom to neslo... Poradte neake zeriadenie kde len pripojime kabel a mame wifi po celom dome. Dakujem