Presne vo Visual Basicu som mal tento istý problém, vkuse niečo chýbalo. Je pravda to, že rovnaké programy vytvorené vo Visual Basicu a v Delphi sú podstatne menšie vo Visual Basicu, z toho som teda usúdil, že Visual Basicu využíva knižnice vo Win. a na ne sa aj spolieha a tam je kameň úrazu. Delphi má pomerne veľké exe súbory ale aspoň tam je všetko čo treba. Ešte sa mi nestalo aby Delphi vyhodil hlášku že mu chýba .dll (samozrejme programujem pomerne jednoduché veci) Predpokladám, že veci ktoré bude potrebovať si pri kompilácií logicky uloží do výsledného exe súboru, ináč si neviem vysvetliť tie rozdiely vo veľkosti súborov. Príklad: program vo Visual Basic-64kB ten istý program v Delphi-350kB.
Preto som jednoznačne prešiel z Visual Basicu na Delphi, Proste fy Borland vie čo robí, už roky rokúce
A na bežné školské príklady a nejaké semstrálky je Delphi ako stvorené má dokonalú analýzu chýb čo ma veľmi potešilo a samozrerjme to najhlavnejšie,
že programy delphi mi zatial išli na každom win aký som mal. Aj na 64bit Win7, ale aj na staručkom win 95...proste radosť programovať