Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 10 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 25.07.08 Prihlásený: 06.04.10 Príspevky: 56 Témy: 21 | 21 |
Dobry den,
neviem presne ci to pisem spravne tuto temu, ale dufam ze som sa trafil
chcel by som sa Vas spytat, ako spravit text na internetovej stranke tak, aby sa nedal kopirovat (do schranky pomocou CTRL C). Napr. predstavte si web o hudobnych textoch, vyberiete si nejaku pesnicku...a jej text si nebudete moct skopirovat....
da sa to vobec ?
dakujem za odpoved
|
|
Registrovaný: 12.10.06 Prihlásený: 02.01.25 Príspevky: 20606 Témy: 79 | 79 Bydlisko: Banska Byst... |
da sa to tusim cez javascript, cez obycajne html nijak., Ale inac by som autora toho webu asi zabil, co mi ma co kto rozkazovat, ci si mozem daco skopirovat...toto ludia moc radi nemaju. A keby som aj chcel, odfotim si web printscreenom, a cez OCR program mam z toho zase tex...ani to nemusim prepisovat podla toho obrazku....takze sa snazis o zbytocnu vec.
_________________ Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM Xiaomi 14T 256GB |
|
Registrovaný: 30.05.06 Prihlásený: 08.10.14 Príspevky: 1756 Témy: 35 | 35 Bydlisko: BA - WESTSIDE |
Dá sa to spraviť cez JavaScript, bohužiaľ nefunguje to na 100%, pretože užívateľ si môže JavaScript vypnúť. Otázkou však je, prečo to zakazovať - veď ak si to užívateľ môže zobraziť, môže si to aj ručne-stručne prepísať do iného okna alebo na papier.
V rýchlosti - skús toto (používa to Nooby):
Kód: <body onkeydown="alert('poondila sa ti klávesnica :-)')>
A. S. Tanenbaum píše: The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice. |
|
Registrovaný: 09.09.07 Prihlásený: 07.11.16 Príspevky: 3114 Témy: 233 | 233 Bydlisko: Nové Zámky |
este zakazat pravy klik, lebo takto si oznacim text, a miesto ctrl c, dam prave tlacitko a Kopirovat
_________________ "It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď |
|
Registrovaný: 30.04.08 Prihlásený: 15.05.15 Príspevky: 884 Témy: 3 | 3 |
Podla mna je to hlupost, je to neskutocne otravne a kod sa da aj tak zistit, takze by som ti to moc neradil pouzivat.
_________________ Empty your memory, with a free()… like a pointer! If you cast a pointer to an integer, it becomes the integer, if you cast a pointer to a struct, it becomes the struct… The pointer can crash…, and can overflow… Be a pointer my friend… |
|
Registrovaný: 22.11.05 Prihlásený: 29.01.23 Príspevky: 712 Témy: 25 | 25 Bydlisko: SK-Martin |
jednoducho povedané, nedá sa to, akonáhle sa ti niečo na obrazovke (v prehliadači) zobrazí, je to skopírovateľné, (schválne nepopisujem spôsoby-tie sú rôzne a jasné)
horeuvedené návody sú len akože "naoko", vhodné pre totálnych lamkov
lenže pre totalnych lamkov stačí aj napr. takýto text: "Zákaz kopírovania čohokoľvek zo stránky...", ale kto naozaj chce niečo skopírovať, ten si už poradí, a len dodám, že to vôbec nie je náročné,
|
|
Registrovaný: 09.07.08 Prihlásený: 17.01.15 Príspevky: 1585 Témy: 96 | 96 |
Skús použiť niečo štandardnejšie ako "Zákaz kopírovania čohokoľvek zo stránky..."
Skôr by som sa oprel o copyright
Ten javascript ti pomôže proti kopírovaniu takými ľuďmi, ktorí vedia prd o počítačoch, takže čiastočne to je použiteľné. Poznám ľudí, ktorí sčervenajú, jakmile sa im zobrazí nejaký alert a spanikária ak sa ich počítač nebodaj niečo opýta.
_________________ neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to! |
|
Registrovaný: 25.07.08 Prihlásený: 06.04.10 Príspevky: 56 Témy: 21 | 21 |
nuz, dakujem pekne za mozne odpovede a rady
pravda je taka, ze mam k tomu podobny nazor...je to hlupost nieco take zakazovat, ale ked niekto si nieco raz do hlavy vezme, tazko im to z tej hlavicky vymlatit...ale aj tak, este raz dikes vsetkym moc
|
|
Registrovaný: 21.02.07 Prihlásený: 21.02.10 Príspevky: 3984 Témy: 96 | 96 |
takže v rýchlosti uvediem ešte spôsoby ktoré ma napádajú ...:
1, výroba kopie HTML stránky ... sú programy ktoré ti skopírujú celú štruktúru stránky až do x tého stupňa - odskúšané
2, zobrazenie zdrojového kódu ... to ti nikto nezakáže
zmysel? zlé pre uživateľov, zlé pre vyhľadávače (kopy JS a žiaden obsah)
A keď si to už niekto nasugeroval tak poviem argumenty ...
|
|
Registrovaný: 27.05.08 Prihlásený: 16.07.09 Príspevky: 748 Témy: 121 | 121 |
alebo to hod v obrazkoch a tak si to nik neskopiuje iba ked prepiše alebo použije OCR ale to nema každy.
|
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 10 ] | |
|