ten rozdiel treba pozret v navode (na internete hadam bude) lebo keby si chcel pouzit viac ako jeden pamatovy modul tam sa to potom rozne zapaja... pri niektorych doskach ide druhy modul do takej istej farby - zltej (teda 2. slot) alebo pri niektorych ide do druhej farby - teda oranzovej (3. a 4. slot)
aha ...ja som mylsle,ze ci nemauisa mat rovnaku frekevenciu ?
dobre 1gb staci a pdola teba mam kupit kit alebo iba jednu co ej lepsie? co si ty myslis?
no kedze nevieme s istotou urcit velkost ani frekvenciu tej ramky co tam mas teraz by som asi bral ten kit no je to na tebe
pocuj ked sa ti spusta pc a mas tam takuto obrazovku:
a ked zoberem kit tak tu staru ramku musim vybrat alebo moze tam ostat?
no ja tam taku obrazovku nemam lebo mam windows wista asi je to v tom ne?
ale ti to odfotim a hodim zajtra ti ttu screen ...dufam ze ti moc neuberam z casu
mozes zobrat kit a potom experimentalne zapojit aj tu ramku co mas teraz... mozno ti ju to zoberie a budes mat 3GB a ked nie, budes mat 2GB
...svoj volny cas venujem tomuto foru a som rad ked mozem niekomu pomoct namiesto nudneho refresovania novych prispevkov
myslis tu co by si si potom kupil?
nie
najprv odklopis tie dva biele uchyty na volnom slote (to este pozreme v navode ze na ktorom) a ramku tam osadis tak aby vyrez na nej (v oblasti kontaktov) prisiel presne na vystupok v slote. potom ju tam velmi jemne zatlacis tak aby sa tie biele poistky zaklapli. hotovo
len neviem ci po osadeni ti nebude stale z tej ramky odoberat grafika (tych 128mb)
aha no ..to este porozmylsam ze ekdy to kupim a chcems aopytat ze kolko je optimalny pocet ventilatorov v bedni? (lebop neweime ci to tak ma byt alebo nei ale niektore casti mam dost horuce az an dotyk )
urcite tam je, pozri zo zadu alebo dovnutra, zavisi od toho ako ho mas ulozeny ale pocitam ze bude navrchu skrine
_________________ book: HP Probook 470 G0, cpu: i5-3230M, gpu: intel HD 4000 + amd HD 8750m, ram: 8GB ddr3, ssd samsung 850 evo 250GB + ssd crucial m4 128GB, os: Win 10 Pro 64bit Fén: Samsung Galaxy S8 black 64GB Car: Ford S-Max 1.8 TDCi @ 160 PS poradenstvo cez SS neposkytujem, lebo uz ma ubijate s tolkymi SS, nechajte to na forum, dakujem za pochopenie
vyznacil som ti tam zelenou zdroj
cervenou je oznaceny ventilator... takto ako je sice nema skoro ziadnu ucinnost pretoze pred tu mriezku pride plastovy kryt ale tak aspon daco tam hadam prefukne
hore pri pevnom disku mas tiez nejaky vetrak?
ten co si napisal ako nasavaci... to je chladic pre procesor ten vela vzduchu nenasaje.
ten na zdroji tiez neni nic moc. jediny ktory sa tam ako tak snazi (okrem chladica cpu) je ten vyfukovaci vzadu. pocuj na tej bocnici co sa ti da dat dole mas nejake otvory alebo nie?
ano mam 2 ale jeden je celkom dole a tam neni ani ventilator a jeden je hend oproti cpu ale je na krivo taze iba cez polovicu ide vzduch (dost blba bedna)