obávam sa, že veľa ľudí ti tu v tomto neporadí, ani ja sa na to necítim.
čo sa týka rozdielov medzi profi a hernou grafikou, pokiaľ viem ide hlavne o ovládače, ktoré sa u týchto profi grafík zameriavajú práve na tú špecifickú oblasť.
herná grafika ale tiež dokáže fungovať v týchto softoch a čo som sa dočítal na nete, ľudia väčšinou volia hernú grafiku stednej triedy pred týmito lacnými profi kartami, vraj podajú za tú cenu lepší výkon. neviem, nerobil som s tým, nemám s tým skúsenosti. ale to je to čo sa vraví.
viem ti s istotou povedať len jedno, že grafický čip v Quadre 600 je v podstate totožný s grafickým čipom v hernej karte GT 430, čo je neporovnateľne slabšia karta ako GTX 560. čiže z hľadiska výpočtového výkonu je na tom GTX 560 oveľa lepšie, ide ale práve o tú optimalizáciu pre profi aplikácie, čo ja neviem posúdiť. ale vravím, všeobecne ľudia volia v tejto cenovej hladine skôr herné karty, aspoň podľa mojich skúseností. fakticky všetci, ktorí tu riešili podobný problém nakoniec skončili pri hernej grafike. a zatiaľ sa sem nikto neprišiel sťažovať, že by spravil zle.
ak by si sa napokon rozhodol pre hernú kartu, tak odporúčam
http://www.alza.sk/gigabyte-n56goc-1gi-d239155.htm, hlavne kvôli tichému chladeniu aj v záťaži.
ale ak máš možnosť sa poradiť s niekým od fachu ohľadom toho Quadra, bolo by to najlepšie. tu nie sme veľmi zbehlí v tomto.