Zdravim,
o nedlho si kupim novu graficku kartu.
Moj comp:
Maticna: Gigabyte EP45 - UD3R
CPU: Core 2 Quad 9300 (4 x 2.5 ghz), 1333 Mhz zbernica, 6 MB cache
Ram: 2x2 GB Kingston 800mhz DDR2
HDD: 500 GB HDD Maxtor
Graficka kt. mam teraz: Gefore 8600, 1024 mb
Zdroj je 500 W alebo 600 W, nepametam si presne. Ale pocitam s tym ze mozno budem musiet kupit aj novy zdroj (lebo ten co mam je smejd, taku znacku nikto nepozna). Aky mi odporucate?
Chcem kupit graficku s ktorou budu v pohode slapat dnesne hry (hlavne chcem aby slo GTA IV dobre, aj ked je nepodarene). Radsej teraz doplatim paru korun ako keby som mal kupovat znova lepsiu graficku a rok.
Za graficku dam asi 200€. Pravdepodobne ju nebudem kupovat tu na Slovensku, pretoze z UK alebo USA e-bayu ma to vyde o dost lacnejsie.
Najprv som rozmyslal o Ati Radeon 2 x 4870, ale to vychadza neak draho, a radsej by som mal v compe len jednu graficku.
GeForce GTX 295 vychadza dost draho, a tak ma najviac zaujala GeForce GTX 280.
Tie sa daju kupit od $200 do $300+. Hlavny cenovy rozdiel je asi vo vyrobcovi. Velmi sa v tom nevyznam, tak ktoru kartu by ste mi odporucili?
Napr
XFX GeForce GTX 280 XXX 1GB... je XFX dobra znacka? Co vlastne znamena XXX pri takychto kartach? Odporucate mi takuto kartu? A vlastne ide o to ze aky to je vyrobca, alebo to je jedno a hlavne je to ze to je GeForce GTX 280?
Aku graficku by ste vybrali s
tadialto? A o kolko je GTX 295 lepsia od GTX 280?
Alebo mi odporucate neake ine graficke karty (napr. gtx 285)?
Diky