Ďakujem, už včera som zistil, že MFC je len jedna knižničné epizóda... našiel som prhľad s asi 6 knižnicami, Alegro, SDK... aj komúnisti z SDL sú tam...
Zaujíma ma čo je vlastne základ C++... práve sa idem pozrieť na eckelove seriály...
Ja som si vždy písal ručne s pomocou nejakých zdrojákov (javascript, cmd...). Java sa mi pozdáva ako multiplatforma, len ma zaujíma stabilita, a rýchlosť (Open Offiece je na štarte pomalé - vraj je to dané nábehom javy - GIMP mi kedysi zvykol padať, odvtedy ho nepoužívam... ale podporuje transparentnosť... podľa mňa to musí ísť aj v C++ aj keď mi na Cpp vadia tie rôzne skoky hop sem hop tam je to jednoduchšie oproti API... a pritom sa to musí deklarovať na 3 miesta miesto dvoch...
Takže moja úloha (cieľ) je naučiť sa písať knižnice pomocou assemblera?
A ešte jedna prosba na začiatok - napísať aplikáciu v neviditeľnom okne, prekresloval by sa na ploche iba vykreslený text - konkrétne odpočítavanie od 45 sekúnd po nulu, resp, aby tie písmená mohli byť obrúbené čiernou, tieňované, s vypuklým emboss 3D efektom a leskami (ako vo photoshope efekt písmen z gumy)... poradíte??? Konkrétne možno sa to zíde každému pod win alebo aj inde?, ccleaner sa dá nastaviť aby sa spustil po štarte windows, ale vtedy mi zruší program core temperature - (teplota jadier procesora). Odskúšal som to a bezpečne to nabehne po 45 sekundách... ale riešil som to cez cmd súbor pingovaním, a aby som cmd okno ukryl, našiel som cez javascript-wshell štýl ako ukryť okno. No ale HAHA win registry po štarte nespustia súbory *.js ! ... myslím že engine na javascript keďže nie je prioritná služba, tak nabieha neskôr... Ale našťastie to išlo spustiť cez menu štart-programy-po spustení...
Ale tá elegancia riešenia, tak to asi každý dá "klobúk dolu" pred takou patlaninou, ak to ide napísať pár riadkami v C++... To bol vlastne jeden z dôvodov prečo som sa konečne pustil do C++...
A ešte poprosím o jednu radu - keď si chcem uložiť nejaký text a fotky ädokument) z internetu, vo Firefoxe musím najprv vyselektovať oblasť na kopírovanie, skopírovať ho..., otvoriť napr. word alebo OO, a vložiť. Viem ako pridať v registry položku do kontext menu, ale tu je problém, že vo firefoxe je vlastné menu - tu mám otázku: všetky programy používajú windows funkcie cut, copy, paste, open, atď... až potom využívajú vlastné funkcie - ale nie je to pravidlo, napíklad funkcia open má windows nastavenie napíklad v photoshope, ale word má svoje (viem to podľa lokalít ktoré sa ponúkajú vľavo v stĺpci...) Ale princíp je hádam taký, že windows funkcie sú nadradené, nedá sa teda firefoxu "vnútiť" vlastné príkazy?
Ale to je jedno, ak sa dostanem aj do Firefoxového menu (eéé..., problém...), tak mi stačí napísať trojpovelový c++ exe súbor a vložiť ho do kontexťáku... naštudoval som si aj syntax externého spustenia wordu... Nemáte náhodou šajnu, kam takýto program vložiť - kde je dotyčné menu firefoxu, alebo ako ho "direktívne" doplniť z windows úrovne?
Ešte raz dík...
Vďaka...