Ahojte robim navrh siete ktore su rozsubnetovane v inych sietiach ako mam prepojit tieto siete, aby fungovalo spojenie?? Podla mna by to malo byt routrom aby to fungovalo, a ked ano potom aky router pouzit aj v praxi?
Je to siet pre vacsiu firmu ktora ma 3 budovy a a kazda budova niekolko poschodi....na kazdom poschodi su pracovne stanice v roznych LAN sietiach...potrebujem zabezpecit komunikaciu medzi vsetkymi budovami a LAN sietami...+ pripojenie na internet spojenie medzi budovami som riesil optickymi kablami....komunikaciu medzi LAN sietami pomocou routrov...bolo by lepsie tam pouzit switch L3?? a ako prepojit jednotlive budovy odkial potiahnut ten opticky kabel zo switcha jednej budovy do druhej alebo z routra jednej budovy do druhej toho ktory spaja dane LAN siete?
Dalo by sa to riesit mozno aj takto - ako pristupove switche pouzit Cisco 2xxx, konkretny model samozrejme podla specifickych poziadaviek, ako distribucne potom Cisco 3xxx L3 switche, kazdy aby mal aspon dva SFP porty, mohol by stacit jeden switch na budovu - no a pripojenie na internet by potom islo napriklad cez nejake ASRko. Nie som odbornik, tak dufam ze sa nejaky vyjadri a pripadne ma opravi. Navrh siete pre vacsiu firmu nie je uloha pre cloveka co sa na to potrebuje pytat na fore...