Ahojte,
je tu prosím nejaký skúsený serverista - programátor, ktorý by mi vedel poradiť ohľadom výberu servera? Moju otázku opíšem na nasledujúcich pár riadkoch nižšie:
Chcem si vytvoriť video stránku, ktorú budem spravovať iba ja, teda ja budem jediný, kto bude môcť pridávať videá, denne cca 10 videí, jedno video cca 100 MB, čiže ročne asi 4 000 videí = 0,4 TB (nie videá cez iframe - embed). Stránka by bola naprogramovaná v Drupale 8, stránka by bola jednoduchá čo s najmenším kódom, minifikovaná, aby sa nenačítavali zbytočne veci a aby bola stránka sama o sebe rýchla.
Moja otázka však je, dá sa nejako matematicky vyrátať, alebo ako sa vyberá správny server, aby všetko stíhalo a návštevníkom sa stránka nespomaľovala?
1. Napríklad, aký server vybrať k nasledovnému trafficu? Denná návštevnosť asi 20 000 ľudí a v jednom momente 300 ľudí na stránke a každý dopytuje niečo iné, iné video, inú podstránku, atď. - Stačil by na to napríklad takýto dedikovaný server? - RAM - 96 GB DDR4 ECC, Storage - 3x 500 GB SSD, Bandwidth - 500 Mbit/s, RPN - Gbit/sUp to 10 Gbit/s
Vie mi niekto prosím so skúsenosťami poradiť, vysvetliť, čo je v takomto prípade podstatné pri výbere servera?
ĎAKUJEM
|