Dobrý deň,
nedávno som si kúpil na inzerát celkom zachovalý notebook ASUS F5RL, chcel som otestovať, či funguje tak som ho spustil. Obsahoval pravdepodobne už menený harddisk, bol tam vložený HDD Hitachi 250GB. Spustil som teda počítač, bol tam nainštalovaný operačný systém Windows 7 Ultimate 64bit, no bez certifikátu. Predajca mi tiež hovoril, že operačný systém na počítači nie je legálny a preto mi doporučil reinštaláciu na iný systém ktorý budem mať legálne. Chcel by som tak urobiť, kedže mám zaplatený iba jeden systém - Microsoft Windows 95 a to na takýto celkom zachovalý počítač inštalovať by bola škoda, preto som uvažoval nad nejakým Linux/Unix free systémom.
Skúšal som zatiaľ na inom počítači distribúciu BackTrack 5, Kubuntu, Ubuntu a Linux Mint. Neviem, ktorý operačný systém by bol okrem týchto vhodný na notebook, skúšal som ich postupne nainštalovať a odinštalovať, skončil som pri BackTrack 5, no neviem, či existuje aj nejaký iný systém ktorý by bol na podobnej báze ako sú tieto systémy. Chcel by som skúsiť Debian, no neviem, či sa to oplatí sťahovať z internetu a inštalovať (neviem, či to bude kompatibilné).
Vopred ďakujem za odpoveď.