Nazdar Itečkári. Potrebujem od Vás radu do života
(chcel by som sa stať na začiatok IT testerom, poprípade podobná pozícia)
Kedže IT má veľa odvetví a dosť z nich na seba nadväzuje neviem ako ďalej...
Mám 24 rokov, stredná odborná škola informačné a sieťové technológie + elektrotechnika, bez vysokej školy.
Kedže doteraz sa mi nepodarilo dostať sa medzi IT tak sa pohybujem v oblasti elektriky s paragrafom 22.
Ovládam základy IT sietí konfigurácia routrov, základy SQL, základy spravovania serverov, základy C a JAVA, základy HTML, resp. prešiel som si tým na strednej škole. Niečo ostalo nalepené a do niečoho by som sa vedel dostať.
Podomácky som sa venoval napr. rootovaniu mobilov, zmena ROM alebo aj základným veciam okolo Linuxu inštalácia a základné príkazy v shell, inštalovanie softu, laicky som zakopol aj o nejaký hacking, všetko za účelom vzdelávania samozrejme. Konfigurácia DVR pre kamery. Veľa vedomostí som nachytal hľadaním informácií či už Youtube alebo google. Takže v týchto základných domácich veciach ak to tak môžem nazvať, sa považujem za znalého. Keď niečo nefungovalo, vždy sa to dalo pomocou nejakého návodu opraviť alebo upraviť.
V pracovných ponukách na IT tester sa stretávam napr. s pojmami: (niekedy je tam toho omnoho viac a pojmy, ktoré mi nič nehovoria)
• praktické skúsenosti s SQL
• znalosť systémov HP ALM (Quality Center) a JIRA =nepoznám
• znalosť jazyka Python, C#, javascript, VBA
Bol by som rád ak sa nájde niekto, kto pracuje na podobnej pozícií alebo pozná niekoho, kto by mi vedel poradiť akým smerom sa vybrať, čo sa naučiť.
Či sa začať učiť programovať, poprípade v akom jazyku? Alebo sa začať venovať databázam?
Literatúry a možnosti je dnes veľa preto by som to rád využil, len nechcem ísť zlým smerom.
Taktiež som na internete zachytil víkendové kurzy na IT testera cca 200€ takže rozmýšľam aj nad tým, len nerád by som vyhodil peniaze ak mi to nič nedá. (vraj to pomôže aj firme pri výbere kandidáta)
Ďakujem všetkým za rozumné odpovede.