Bol som Sony vyskúšať (v Alze) a aj keď je zvuk celkom dobrý, basy sú zvýraznené príliš a prehlušujú stredné pásmo.
Preto som pátral ďalej a toto boli moje výsledky a možnosti na kúpu:
Audio-Technica ATH-DSR7BTUSB B, BT 4.2
Audio-Technica ANC900BTUSB B, BT 5.0
Beyerdynamic Lagoon ANCUSB C, BT 4.2
Bose Noise Cancelling Headphones 700USB C, BT 5.0
Sony WH-1000XM3USB C, BT 4.2
Vo výsledku som sa rozhodol pre BT 5.0, kvôli lepšej kvalite spojenia, menším energetickým nárokom atď.
A víťazom je
Audio-Technica ANC900BT.
Bez USB C sa viem zaobísť, aj keď na telefóne ho mám - mám ale takisto ešte veľa vecí, ktoré sa nabíjajú cez micro USB, takže káblov mám navôkol dosť, nemusím nič meniť. Audio-Technica má ku slúchadlám aj appku na Android (asi aj iOs, ale ten memám), ktorá je ale celkom chudobná a slúži hlavne na zmenu a vypnutie Active Noise Cancellation a pár ďalších nastavení. V porovnaní napríklad s appkou pre Sony je to tragédia - čo ale mne nejako nevadí, keďže ju ani nemám na čo moc používať, keďže ANC využijem málo (ANC900BT izolujú celkom dobre aj samé, musím vyskúšať okrajové situácie - vietor, bicykel atď.). Takisto na hlave môžu vyzerať robustnejšie, ako napríklad Sony (keďže hlavový most Sony sa k mušliam zužuje rýchlejšie), ale to mi tiež nejak nevadí. Tie šustítka za 35 evri, čo som mal doteraz, tiež boli na hlave také všakovaké
No a zvuk - PARÁDA! Tak neutrálny, ako sa asi len dá v tejto cenovej hladine.
Nič nie je vytiahnuté hore, všetko sa drží približne okolo základného frekvenčného priebehu. A to mi vyhovuje najviac, keďže presne to som hľadal.