Zdravim!
Podarilo sa mi odomknúť tento procesor spomínaný v nadpise na AMD Phenom II X4 B45 (bez L3 cache pamäťe, takže by to mal byt logicky Athlon II X4, ale CPUID ho detekuje takto).
Hneď po prvom nabootovani systému som skontroloval takty a potom ho prehnal v OCCTPT, aby som sa uistil, že pôjde stabilne bez žiadnych pádov. Testy prebehli úspešne, tak som ho testol v Super PI, aby som zbadal, či je tam nejaký rozdiel oproti tomu 3-jadru. Výkon procesora sa nepatrne zvýšil tak som ho chcel skúsiť v hrách.
Tu však nastal problém. FPS mi v niektorých hrách padlo až o polovicu - Crysis som cez 20FPS nedostal (pôvodne 40+), textúry mi vykresľovalo neskutočne dlho. Podobne to bolo aj v Portal 2-ke, kde mi hra spadla na 30 FPS (predtým 110+), ale napr v Mafii 2 alebo Witcherovi 2 mi hra šla úplne bez problémov a žiadny rozdiel som nepocítil.
Rozhodol som sa preto o opätovné uzamknutie procesora a jeho pôvodný chod. Zamkol som 4. jadro, ale problémy pretrvávali. Resetol som CMOS, ale znovu to ostalo bez odpovede. Skúšal som aj reinstall driverov od dosky aj grafiky, ale samozrejme to taktiež ostalo bez zmeny.
Chcel by som sa preto opýtať a poprosiť o radu ako problém vyriešiť a kde nastala chyba.
CPU: Athlon II X3 445
MB: GIGABYTE MA 770T-UD3
VGA: HD 5750
CPUID:
http://imageshack.us/photo/my-images/577/phenom.jpg/
Za akékoľvek postrehy vám budem veľmi vďačný.