Ahojte, chcem sa spýtať, že či náhodou neviete prečo mi skáče využitie procesoru z 0% aj na 30% keď som len na pracovnej ploche?
Nič nerobím mám zapnutého správcu úloh a využitie procesora mi skáče stále inak nedrží sa na 0% alebo 2% 3% atď.
Každé druhé jadro je využité (napr: 1 jadro 0% 2 jadro na 10% a takto to ide ďalej až po 8 jadro).
Myslel som si že je na vine Windows ale aj po (trikrát) preinštalovaní Windowsu to robí stále. Ďalej som si myslel že je na vine moja matičná doska tak som vymenil aj tú a ešte stále mi skáče využitie procesa (jadier) aj keď nič z PC nerobím. Kým som mal procesor na 3,3GHz ako je základ tak bolo to skákanie jadier častejšie aj na 30% pri nečinnosti PC ale keď som si dal procesor na 4,2GHz už mi to skáče iba na 25%. Ale nechápem prečo každé druhé jadro. Počas hrania som žiadne padanie FPS nezacítil ale pri testoch procesora je to vidno že jadrá sú využité viac ako by mali. Syn má taký istý procesor ako ja ale aj počas otvoreného Google procesor skáče max na 10% využitia. Nechápem to lebo syn keď zapne PC má 90 aktívne procesy a využitie na 0% a ja mám 70 aktívne procesy a využitie procesora skáče z 0% až na 25%.
Teplota je taktiež normálna aj po pretaktovaní. Len to využitie jadier procesora sa vôbec nezmenilo
Chcem sa spýtať že či mi neviete pomôcť čo to môže byť či sa to dá nejako opraviť alebo mám reklamovať procesor.
Lebo toto mi robí od začiatku ako som ho kúpil
Matičnú mám MSI 970 Gaming
Grafiku RX 480
a 8 GB RAM.
Prikladám obrázok
http://prnt.sc/enyhmj