Chcel by som sa spýtať či mi viete poradiť nejaký kvalitný, lacný, tichý a výkonny chladič pre môj procesor Kúpil som ho s nejakým ale ten huči ako štart stíhačky Čiže ak máte nejaké tipy Tak budem rád cca do 25€
V tom prípade bude asi spomenutý Gelid to najlepšie riešenie. Dá sa nájsť aj mierne lacnejšie, možno v nejakých lokálnych kamenných obchodoch, ale s cenou okolo 25€ je to naozaj dobrá kúpa. Do skrinky (tá pojme až 160mm chladič) vôjde (153mm výška) bez problémov.
Jasné, keď ho správne osadíš a použiješ rozumné množstvo pasty, pri rozumnom prietoku vzduchu v skrinke ten procesor uchladíš aj v záťaži bez väčších problémov. Ten procesor musí uchladiť aj BOX chladič (dodávaný s procesorom), tam sa ale nehľadí na otáčky ventilátora. Tento má oveľa vyššiu účinnosť (väčšia plocha chladiča, väčší a kvalitnejší vetrák,...) chladenia a pri troche šťastia pobeží v idle na hranici počuteľnosti.
_________________ book: HP Probook 470 G0, cpu: i5-3230M, gpu: intel HD 4000 + amd HD 8750m, ram: 8GB ddr3, ssd samsung 850 evo 250GB + ssd crucial m4 128GB, os: Win 10 Pro 64bit Fén: Samsung Galaxy S8 black 64GB Car: Ford S-Max 1.8 TDCi @ 160 PS poradenstvo cez SS neposkytujem, lebo uz ma ubijate s tolkymi SS, nechajte to na forum, dakujem za pochopenie
Pripojil si ventilátor chladiča do headera na doske označeného CPU_FAN (alebo tak podobne)? Po zapnutí PC sa ventilátor točí? Dosku máš akú (výrobca + typ)?
Ahojte mám rovnakú dosku ako ty , aj ja som mal rovnaky problem ako ty (nepomohlo mi ked som zaškrton ignore fan), musiš do cpu fan pripojiť ventilator ktori ma 4 pin a PWN reguláciu inač ti bude stale vyhadzovať error a PC sa nespustí