Ahojte.
Prechadzam na desktop (kúpa novéj zostavy) ale starý 10.r notebook
http://www.notebookcheck.net/Review-Fujitsu-Siemens-Amilo-Xi2428-notebook.7329.0.html, by som rád zachoval.
Už skor mi začala občas blbnúť GPU:občasné grafické "šmuhy" a pod.Notebook som mal napojeny paralelne na 2-externé monitory 1. cez HDMi , a 2. cez VGA-čko.všetko plus minus šlapalo skoro 5rokov takto.
Teraz v novembri 2016, my uplne padol WIN 7,bluescreeny atd.
Dal novu inštalačku a zistil som, že notebook šlape, ale už sa neda vobec napojit na externý monitor (ani na jeden, či cez VGA, alebo HDMI výstup)
Laicky usudzujem asi odišla GPU, a zrejme to dokáže šlapat len cez hlavný monitor v notebooku.
Včera som len skúsil dať aktualizaciu INVIDIA ovladača FeGorce GTX 8600M a po nainštalovani sa system opäť prepol,padol do bluscreen-u a už potom nedokazal nabehnúť. Pomohol len bod obnovy a teraz to beží už OK.
Nejde mi o tom notebook zachránit za každú cenu, ved už ma svoje odžité takmer 10.rokov a nové komponenty sú už objednané,l en by som rad vedel aspon čiste laicky, o čo ide, ked GPU nevie prijat novy driver.
Otazka. Má notebook integrovanú GPU? Ako to prosím je? Da sa to zistit nejakym programom, alebo vo WIN-7, ako vlastne beží tá grafika teraz, momentálne.
Dakujem