Stránka: 2 z 2
| [ Príspevkov: 52 ] | 1, 2 |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 12.12.12 Prihlásený: 03.02.14 Príspevky: 268 Témy: 20 | 20 Bydlisko: Považská By... | |
Registrovaný: 14.07.09 Prihlásený: 07.09.23 Príspevky: 2130 Témy: 61 | 61 Bydlisko: Šaľa |
tebe mozno neskodi, ale takemu paypalu, co obracia miliardy asi ano
_________________ pc::cpu:AMD Ryzen 5 4600Gmb:ASUS PRIME B450M-A II ram:8 GB Kingston gpu:MSI GeForce GT 1030 AERO ITX 2G OChdd:Seagate Momentus XT 500GB + Seagate Green 1TB case:Corsair Obsidian 550D psu:GIGABYTE P450B fans: Corsair stock dvd:2xLG GH22NS mouse:Cougar Mouse Minos XC kb: Cherry Stream 3.0 lcd: HP 24m os: Nobara Linux 38 sound: Scythe Kama Bay AMP mini blk + repro zo starej veže nb::HP ProBook 4330s cpu: i3 SB 2.1 GHz gpu: Intel hd3000 ram: 1 x 4 GB Kingston ssd: Samsung 850 EVO 500GB os: Linux Mint |
|
Registrovaný: 24.01.08 Prihlásený: 13.09.17 Príspevky: 14572 Témy: 66 | 66 Bydlisko: Žilina |
Normálne silne pochybujem, že tu má ešte zmysel niečo viac písať... Ak nedokážeš pochopiť, že škody nie sú len to, že ti niekto niečo priamo ukradne, tak je toto vážne strata času. Tými milión smajlíkmi si mi len potvrdil to, čo som si myslel
_________________ C#, PHP, ... |
|
Registrovaný: 26.07.08 Príspevky: 5101 Témy: 99 | 99 Bydlisko: Bratislava |
Ak prevádzkuješ reštauráciu s kapacitou 60 miest a napchá sa ti tam 300 ľudí, ktorí ju komplet zaplnia a neminú ani cent...budeš sa aj potom tešiť, že sa ti zvýšila návštevnosť? Veď ti nijak neuškodili, len tam stáli. A keby tam stáli mesiac, tak za celý mesiac nezarobíš ani cent.
_________________ Notebook: Lenovo G580 Myš: Logitech MX 620, Audio: Altec Lansing vs4621 2+1 (Octane 7) Mobil: Omnia W |
|
Registrovaný: 12.12.12 Prihlásený: 03.02.14 Príspevky: 268 Témy: 20 | 20 Bydlisko: Považská By... |
Vyhodím ich Jednoducho odpojím server od siete..... Potom ich to samé prejde o pár hodín Alebo vypnem konektivitu pre to odkiaľ to ide
|
|
Registrovaný: 26.07.08 Príspevky: 5101 Témy: 99 | 99 Bydlisko: Bratislava |
Čudujem sa prečo tu strácaš čas, tvoje rady by isto ocenili stovky veľkých spoločností, ktoré s týmto majú problémy
_________________ Notebook: Lenovo G580 Myš: Logitech MX 620, Audio: Altec Lansing vs4621 2+1 (Octane 7) Mobil: Omnia W |
|
|
Urcite preto, ze brigadovat sa moze az od 16 rokov, takze este musi par rockov pockat, nebude predsa svoje cenne rady niekomu davat zadarmo.
|
|
Registrovaný: 12.12.12 Prihlásený: 03.02.14 Príspevky: 268 Témy: 20 | 20 Bydlisko: Považská By... |
Daron píše: Urcite preto, ze brigadovat sa moze az od 16 rokov, takze este musi par rockov pockat, nebude predsa svoje cenne rady niekomu davat zadarmo. 16 už mám dávno ale dobre Hej presne nebudem svoje cenné redy niekomu zadarmo!
|
|
david3504 píše: Čudujem sa prečo tu strácaš čas, tvoje rady by isto ocenili stovky veľkých spoločností, ktoré s týmto majú problémy No vieś , rád pomáhal
|
|
Registrovaný: 27.09.09 Príspevky: 9457 Témy: 218 | 218 Bydlisko: Bratislava |
ale reaguješ ako keby si mal 10... a tvoje vyjadrenia sú asi na rovnakej úrovni
Budem hadat: kedze napisal 16 uz mam davno, znamena ze ma 16 aj tyzdnov, max mesiacov a kedze som este nevidel tak retardovaneho 16 rocneho ktory by sa chvalil tym ze ma 16 zrejme pojde o pubertiaka ktori zapada do skupiny prezentujucej sa "vsak uz mam 11 a pol" a zaroven to takto riesia viacmenej dievcata az do 15 teho roku a aj to len v urcitych zalezitostiach (chlapci statisticky s takymito vyjadreniami koncia v 13-14 rokoch) tak je tento pripad nejakeho 7maka zo ZS prezentujuceho sa ako "dospela" osoba, alebo je to fakt extremne zaostaly chlapec a nositel veku ktory tu uviedol. Ale podla predchadzajucich vyjadreni je to skor ten prvy pripad...
|
|
Registrovaný: 02.12.06 Prihlásený: 22.12.24 Príspevky: 690 Témy: 35 | 35 Bydlisko: Rimavská So... |
to je tak ľudia si dopredu presne nedefinujú pred diskusiou pojmy a potom sa hádajú kto má pravdu pritom má pravdu každý za predpokladu, že využíva vlastnosti pojmu vo "svojej" definícii ak škoda sa definuje ako strata niečoho zavinená cudzou vecou tak má pravdu WeXo ak škoda sa berie ako ušlý zisk tak má zase pravdu walther a spol. treba si vždy na začiatku povedať s akou definíciou pracujeme keď to neurobíme tak sa dostaneme do sporu a vzniknú hádky viz warez diskusia walther definoval krádež ako porušenie licencie ja ako premiestnenie a kým sme si nevyjasnili kto s akou definíciou pracuje tak sme sa dobre, že (v rámci možností) neprizabili
_________________ Math is the best! |
|
Registrovaný: 02.07.06 Prihlásený: 19.12.24 Príspevky: 14266 Témy: 315 | 315 Bydlisko: Bratislava |
Ano a este by si si v diskusii mohol vyjasnit, ze sa nejedna o automobilku. Myslim, ze kazdy normalny clovek chape skodu rovnako a sice rovnako ako "walter a spol". "strata niecoho zavinena cudzou vecou (nemyslel si osobou ?)" ... nie je tym aj "strata" zisku ?
_________________ PODPIS BOL UPRAVENÝ / ZMAZANÝ Z DÔVODU PORUŠOVANIA PRAVIDIEL FÓRA! |
|
Registrovaný: 02.12.06 Prihlásený: 22.12.24 Príspevky: 690 Témy: 35 | 35 Bydlisko: Rimavská So... |
vecou som napísal naschvál, lebo to môže byť aj škoda spôsobená bleskom alebo povodňou a podobne automobilku? nechápem akú automobilku strata zisku ? to čo je? ako sa dá stratiť čo ešte nemáš ? strata je u mňa, že máš niečo a odrazu to nemáš alebo nevieš kde to máš
|
Registrovaný: 02.07.06 Prihlásený: 19.12.24 Príspevky: 14266 Témy: 315 | 315 Bydlisko: Bratislava |
Tak strata potencialneho zisku, to si snad domyslis Okrem toho, ak nieco ziskas, je to zisk a ked on prides, tak si prisiel o zisk. Teda si ho stratil. To je strata zisku. Ale o to nejde. Skratka nemozes chciet aby sa dopredu definoval kazdy termin ktory sa v diskusii pouzije. Ak niekto nechape, co je skoda aj ked to jasne vyplyva z kontextu, asi by sa nemal ozyvat ...
_________________ PODPIS BOL UPRAVENÝ / ZMAZANÝ Z DÔVODU PORUŠOVANIA PRAVIDIEL FÓRA! |
|
Registrovaný: 03.06.06 Prihlásený: 01.06.14 Príspevky: 2627 Témy: 55 | 55 Bydlisko: Brezno |
Este aj v nasej republikovej krajine je definovany pojem ako usly zisk resp. jeho nahrada na ktoru vznikne narok v pripade ze doslo k umyselnemu (alebo aj neumyselnemu to uz neviem presne) naruseniu podmienok a tym padom bolo zabranene inemu subjektu dosahovat prijem. Teda ak mas obchod a ja by som ti od neho cely den odhanal zakaznikov tak si mozes odo mna vyzadovat nahradu za usly zisk a logicky ti vznikla skoda. Tu sa nebavime o abstraktnych pojmoch, ktore si kazdy moze zamenit, toto je normalne definovane... Kazdy ma pravo zarabat v ramci svojich moznosti a v ramci zakona samozrejme, ak ti to niekto iny odopiera umyselne ci neumyselne mozes od neho pozadovat nahradu a vznika na nu pravny narok. Sazmorejme po schvaleni v sudnom procese. Teda ak Visa a MasterCard niekto umyselne atakuje tak im sposobuje skodu vo forme zisku ktory im utiekol a taktiez poskodzuje dobre meno...
|
|
Registrovaný: 24.01.08 Prihlásený: 13.09.17 Príspevky: 14572 Témy: 66 | 66 Bydlisko: Žilina |
Tiež mi nejako uchádza, o akých relatívnych pojmoch tu je reč... To už aby sme miesto červenej farby písali "#ff0000", aby to bolo jednoznačné? Možno by bolo fajn, keby sa ľudia pred príchodom do diskusie vôbec oboznámili so všeobecne prijatými pojmami a ak nerozumejú, proste sa nezapojiť... Vážne nerozumiem, čo je nezrozumiteľné alebo viaczmyselné na "spôsobil škodu" alebo "ušlý zisk", hlavne keď je to ešte uvedené do konkrétneho kontextu. Som nechtiac klikol na fórum pre mentálne menej zdatnejších? Ako povedal aj Freelan, ide predsa o veci, ktoré sú dokonca definované v našich zákonoch, neviem čo by si tam ešte chcel lepšie zadefinovať... Ako warez, tak úmyselné poškodenie druhej osoby. Do poslednej sekundy sa budeme tváriť, že nevieme, o čom je reč?
_________________ C#, PHP, ... |
|
walther dobrý nápad s tou farbou lebo nie každý má rovnaké vnímanie farieb zatiaľ čo entity sú všade rovnaké malé bezvýznamné plus máš u mňa za upozornenie ja som nikde neobhajoval DDoS útok len som podotkol, že pravdepodobne WeXo inak chápe pojem škody keby sa hovorilo o ušlom zisku alebo problémoch tak by som bol ticho alebo sa zastal väčšiny lebo problémy a ušlý zisk to jednoznačne obetiam útoku robí ale vravelo sa o škode a to je diskutabilný pojem
|
Registrovaný: 03.06.06 Prihlásený: 01.06.14 Príspevky: 2627 Témy: 55 | 55 Bydlisko: Brezno |
Jedine ak by si skodou myslel auto, potom by som chapal "diskutabilny" pojem. Inac vyrazy ako usly zisk, nemajetkova a majetkova ujma a pod. sa daju definovat ako pojem ze niekomu vznikla skoda. Myslim ze ak by som sa posnazil nasiel by som presne definicie... WeXo to nepochopil vobec
|
|
jaj konečne som pochopil čo myslíte pod automobilkou akože Škoda auto to ma ani nenapadlo len čisto z toho hľadiska som písal, že nebolo jasné či sa do škody zaraďuje aj ušlý zisk a problémy tu je o tom písané neviem nakoľko je to dôveryhodné http://www.najpravo.sk/judikatura/obcia ... skoda.html
|
Ved to tam mas priamo napisane ze aj usly zisk do toho spada, teda ak vies citat potom nechapem o com sa tu natahujes... Myslim ze to je dostatocne definovane na to aby si to nikto nemohol pomylit a ani interpretovat inac.
|
|
Registrovaný: 02.12.06 Prihlásený: 22.12.24 Príspevky: 690 Témy: 35 | 35 Bydlisko: Rimavská So... | |
Stránka: 2 z 2
| [ Príspevkov: 52 ] | 1, 2 |
|