Doporučujem ESET, ikeď verzia ESS5 má občasné bugy so zobrazením niektoré weby mi zobrazí divne a až po F5 sa korektne zobrazia (neviem teda či to robí len mne, ale po čistej inštalácii a nainštalovaní ESS5 mi to robí, žiadny vírus tam nemám).
Avast! je dosť slabý, nezachytil veľa vírusov - nedoporučujem. K voli nemu som musel zbytočne 2x reinštalovať OS, nezachybtil, čo by mal... dosť slabá ochrana a pre pravidelne navštevujúceho usera rôzne stránky veľmi veľmi slabá ochrana, pri občasnom surfovaní je to dostatočné.
Kaspersky bol v pohode a mal aj nízku záťaž - verzia 2011 CZ bola OK, verzia 2012 asi ešte nedoladená, tá je dosť oničom... tú som odinštaloval, nespokojnosť.
AVG - slabé riešenie, nič moc (mal som možnosť naposledy skúsiť verziu 6.5 odvtedy sa možno zlepšili, neviem posúdiť, je to určite lepšie ako avast, ale určite nie tak dobré ako kaspersky internet security 2011 alebo ess4)
Northon je dosť oničom, zbytočné hlášky a otravovanie usera, furt sa pýta na.... atď.
MSE som neskúšal, no už len to že je to produkt od mrkosoftu a poznáme bezpečnosť mrkvosoftu to bude najhošie čo si môžeš vybrať (a hlavne ak má tak fatálne chyby, že Google Chrome označí za vírus??)