Zdravím Vás, Chcem sa spýtať, nedávno som kúpil iMac, teraz potrebujem niečo ešte mobilné ... Teda prenosná "workstation" ... Určite chcem ísť do 15" uhlopriečky, tá práca je oveľa komfortnejšia, každopádne moja najhlavnejšia otázka je, či kupovať ten kde je aj externá graficka karta ...
Je tam citeľný rozdiel v cene aj keď si odpíšem ešte DPH, ale rozdiel tam je 500 eur (v pripade integrovanej a externej grafickej karty) ... Pracujem s videom (Adobe Premiere PRO) prevažne už v 4K, takže neviem do akej miery mi tu pomôže grafika pri rendere... Ďalej plánujem notebook používať s externým monitorom, kde napríklad pri rôznych akciach sú LED obrazovky a odtiaľ live púštať rôzne animácie, prestrihy medzi kamerami, atď.
Taktiež ma zaujímala dôležitá otázka, čo je pre mňa efektívnejšie, či v prípade 2014ky modelu grafická karta nVidia (CUDA) alebo v prípade 2015ky AMD (OpenCL) teda rozdiel Cudy a OpenCL, viem že CUDA pomáha napríklad pri rendere ale u OpenCL neviem...
Každopádne ak budú nejaké otázky nech plnohodnotne vyberiem tú správnu variantu, nieje problém... Ďakujem !