Asrock Challenger RX 5700
Stock chladic
@ 1200rpm - 10min Superposition
GPU- 80CGPU Hot Spot- 90CMEM- 88CVRM- 87CNahodil som na jadro Morpehusa, pouzil som montazny kriz z povodneho chladica + dlhsie sroby. Samozrejme ze tie povodne pasivy,ktore boli na pametiach som tam nemohol nechat, lebo asi 3mm kolidovali s heatpipe a s montaznym uchytom z Morpheusa. Cize na pamete som nalepil iba pasivy. VRM bolo v pohode, to som nechal zo serie. Skoda tych povodnych pasivoch na pametiach, urcite by to chladilo o cosi lepsie ako tie pasivy co som tam nalepil. Musel by som to ale o tie 3mm obrusit a to uz by som prisiel o zaruku, takze som to nechal tak.
Zohnal som si komplet Accelero Xtreme IV a z neho som pouzil ten zadny velky pasiv na dodatocne chladenie VRM a pameti.
Vznikol z toho takyto riadny macek
Furmark som uz nepouzil hadam 5 rokov, ale skusil som 10min test a tu je vysledok. Karta ide na stock taktoch. Pouzite su 2x Noctua NF-A12x25
@ 1000ot
Pamete kuria neskutocne, aj ten zadny velky pasiv je riadne teply. Pritom teplota jadra a VRM je uplne smiesna
GPU- 47CGPU Hot Spot- 57CMEM- 98CVRM- 56CNasledne som vyskusal 10min Superposition ktory pouzivam na test stability a pride mi realnejsi ako Furmark. Teploty v nom su priblizne rovnake ako v narocnych hrach. Pouzite su 2x Noctua NF-A12x25 @ ale iba na 800ot.
GPU- 51CGPU Hot Spot- 65CMEM- 78CVRM- 60CS vyslekdom som spokojny, pamete by mohli mat este tak o 5C menej,ale to uz neviem ako by som vyriesil, hreju ako blaznive.
S kartou mam 3 problemy:
- nefunguje poriadne regulacia ventilatorov. Mozem tam nastavit aku chcem krivku, aj tak si karta meni otacky ako chce. Najskor vyletia otacky napr na 1200ot a potom postupne klesaju. Raz sa zastavia na 1000ot ako vo Furmarku, potom na 800ot ako v Superposition... uz som mal teda doma 10-tky kariet ale toto som este nevidel. Robila mi to aj predtym ta Sapphire 5700.
- s tym zadnym pasivom nenamontujem kartu do dosky
mam malu ITX... koliduje to s Audio konektorom a Ramkami.... Takze planujem kupit Dremel a musim z toho pasiva par tych rebier odrezat a je dost mozne ze ho aj po celej dlzke skratit na vysku, lebo bude kolidovat aj s Noctuou na CPU
- samozrejme sem tam cierna obrazovka, atd ... taketo sk*rvene ovladace som este nevidel, furt sa cosi serie, hlavne ked sa v tom clovek vrta
Zatial fungujem iba takto na stole s pci-e extenterom. Taktovat som kartu este neskusal.