Zdravím, chcem sa spýtať, či je reále, "rozbehnúť" MB, resp. kde by mohla byť chyba...?
Dávnejšie som kúpil dosku, ktorá prišla kolegovi z reklamácie (reklamovaná bola kvôli LAN), je možné, že socket (1150) ktorý bol na doske, som poškodil ja, možno on, to som si všimol neskoro... Veci sa majú tak, kúpil som dosku + i5 4690, ako mu prišla z reklamácie, on ju neskúšal, rovno mi ju podal, dá sa povedať, za smiešnu cenu aj s processorom, tak som ju rovno zobral, doma som ju skúsil zapojiť, doska vyzerala že ide, ale nebol žiadny obraz, vypol som pc, na druhý krát som ho už nezapol...
Dal som dole chladič, processor, všimol som si, že sú pokrivené asi 3-4 piny na sockete... Objednal som nový socket, socket sa precínoval... teraz tam dám processor, ram, speaker, zdroj, zapojím, ale... chyba ako aj pred tým, dosku už viem zapnúť, len s tým, že nemám obraz... nechce mi zapnúť monitor a speaker nič nehlási...
RAM 2x8gb (16gbkit) DDR3 1600MHz - sú ok na 100%
Processor i5 4690 (neviem či je OK) / včera som bol kúpiť G3420, ktorý som na vlasné oči videl, že na danom PC fungoval... Na tejto doske, to isté ako aj s i5... Tak v processori zrejme chyba nebude.
GPU som skúšal integrovanú z i5, nešlo... Skúsil som na skúšku GeForce z druhého PC, kde ide, na tejto doske nepomohlo ani to... Vyresetoval som bios, ako pomocou jumperov, tak aj vybrať baterku, dať ju späť. Nepomohlo ani to. Zdroj som skúsil zapojiť s tým, že na doske je 8pin na processor, mám možnosť len 2x 4 pin, ale ono to nevyzerá tak, ako by mal vyzerať 8pin... skúsil som to napojit 1x4pin + 20p / 1x4pin + 24p / 2x4pin + 1x20pin / 2x4pin + 24pin.. nejde to, ani s jednou z možnmostí, ktoré som tu napísal, zdroj tiež v druhom PC funguje... Čo sa týka RAM, tak som skúsil len 1x8gb, v každom slote, stále rovnaký výsledok, pozeral som cestičky na doske, nevyzerajú byť poškodené (vzhľadom na to, že sa socket precínovával... a ano, je mi jasé, že doska sa neskladá z 2 vrstiev, ale pokial to prežila prvá vrstva, pochybujem, že by sa mohla poškodiť nejaká pod ňou) Ako som písal, dosku som pred tým nevedel zapnúť, teraz ju zapnem, ale do tohoto štádia, presedel som pri nej už zopár hodín, možno aj dní, ako pri googli, tak aj na fórach, ale nevedel som nájsť nič, okrem toho, čo som všetko poskúšal... jednu variantu som vynechal, že by doska bola KO... Je to možné, netvrdím že nie, ale už ked ju viem zapnúť, tak mi to nedá, neskúšať to, čo sa dá... Vopred ďakujem za odpovede / rady.
PS: skúsil som zapojiť kláves, tá blikne, vyzerá, že ide... speaker nehlási vôbec nič, aj keď tam nieje RAM, stále je ticho
/ keď tam nieje processor, dosku nezapnem
RTG snímok po cínovaní:
https://imgur.com/a/VVqYQ74