Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 14 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 10.11.08 Prihlásený: 01.11.18 Príspevky: 106 Témy: 29 | 29 Bydlisko: Poprad/Košice |
zdravim, potreboval by som poradit. mal som problem zo zakladnov doskou a to taky, ze mi iba bliklo vpredu svetielko a nic sa nedialo dalej. kupil som si ASROCK P4I65GV nastartoval som v pohode, ale mal som teplotu procaku 78 az 79 stupnov. tak som to vypol, a naniesol som novu pastu. momentalne nemozem zapnut PC, stale sa mi rozbehne asi tak na 5sekund - zavrci ventilator na procaku - a vypne sa, za ten cas sa ani nestihne nic spravit. skusal som uz aj vybrat procesor a ramky, ale ani neprebehnePOST test...
ako mam dalej postupovat????
|
|
Registrovaný: 24.10.06 Prihlásený: 10.02.11 Príspevky: 29 Témy: 10 | 10 |
bez cpu a ramky ti samozrejme nenabehne post.
co sa tyka teploty cpu , ak nemas pastu , skus medzi cpu a chladic zalozit staniol (alobal) z cokolady, prelozeny asi na 3-4 krat, samozrejme na rozmer cpu, aby ti neprecnieval a nieco si neskratoval
|
|
|
kup pastu, hoci aj najlacnejsiu, je to urcite lepsie ako alobal a uisti sa, ze ti dobre prilieha chladic
|
|
Registrovaný: 10.11.08 Prihlásený: 01.11.18 Príspevky: 106 Témy: 29 | 29 Bydlisko: Poprad/Košice |
co sa tyka spravi od biky, ja som to len tak skusal, ze ci nahodou nezacne aspon piskat, samozrejme ze normalne mam zalozeny procesor, ale nefunguje to ani ked tam je procak a ramky. to je natom najhorsie.....
naco tam mam dat alobal????-koli odvodu tepla, dal som tam novu vrtvu pasty, staru som dal dole, a dal som novu.
sprava pre Daron-a ja som tamuz dal pastu, a chladic mi prilieha dobre pretoze ta, je to tak spravene, chladic a ventilator, ze najprv musis chladenie dat do takych umelohmotnych hacikov (dokopy 4) a potom navrchu su poistky, ktore das z jednej strany na druhu. Drzi do dobre, skusal som to tak, ze som to skusal na silu (z mierov, aby som nieco nedototo) vytiahnut.
dik za dalsie napady.....
|
|
|
vsetko je pozapajane tak ako predtym, ked sa ti to podarilo rozbehnut?? podotlacaj ramky a vsetky kontakty, pouri ci si pastou nieco neskratoval
|
|
vsetko je tak ako ma byt, zatlacene ramky, vsetky kontakty, napme tie na napajanie.....
chladicia pasta je tak nanesena, ze sa je len na tej vrchnej casti, nikde inde, dokonca ani na hranach nie je..........
|
|
meno112 píše: zdravim, potreboval by som poradit. mal som problem zo zakladnov doskou a to taky, ze mi iba bliklo vpredu svetielko a nic sa nedialo dalej. kupil som si ASROCK P4I65GV nastartoval som v pohode, ale mal som teplotu procaku 78 az 79 stupnov. tak som to vypol, a naniesol som novu pastu. momentalne nemozem zapnut PC, stale sa mi rozbehne asi tak na 5sekund - zavrci ventilator na procaku - a vypne sa, za ten cas sa ani nestihne nic spravit. skusal som uz aj vybrat procesor a ramky, ale ani neprebehnePOST test... ako mam dalej postupovat????
Jooha
aky tam mas cpu? podporuje ti doska ten cpu? pozri si na webe od vyrobcu dosky, mal by tam byt aj popis biosov, ktory co ( aky problem s cpu ) odstranuje, daj tam cpu ktory podporuje, stiahni si najnovsi bios a flashni ho, potom zaloz ten povodny cpu, po flashnuti biosu by mal nabehnut normalne, takto sa chovaju bordiky, ktore nemaju podporu novsich cpu ( napr. pipka ako by nemal ram - tvoj pripad, post prejde ale ostane to visiet a nebootne os atd. )
|
|
no lenze mne ani nenabootuje, zapne sa asi tak na 5-7 sekund...... a to len roztoci ventilator na procaku
|
|
meno112 píše: no lenze mne ani nenabootuje, zapne sa asi tak na 5-7 sekund...... a to len roztoci ventilator na procaku
VYMENA BORDIKU
|
|
|
biky píše: Jooha
aky tam mas cpu? podporuje ti doska ten cpu? pozri si na webe od vyrobcu dosky, mal by tam byt aj popis biosov, ktory co ( aky problem s cpu ) odstranuje, daj tam cpu ktory podporuje, stiahni si najnovsi bios a flashni ho, potom zaloz ten povodny cpu, po flashnuti biosu by mal nabehnut normalne, takto sa chovaju bordiky, ktore nemaju podporu novsich cpu ( napr. pipka ako by nemal ram - tvoj pripad, post prejde ale ostane to visiet a nebootne os atd. )
ano, ale on to uz raz rozbehol, tak v nekomtabilite CPU a MB, resp, starom biose problem nevidim
|
|
takze vsetko co som vyskusal je:
pozrel som ci je podpora tohto procesora (Intel Pentium 4 3,0GHz, Prescot 800MHz)
resetoval som aj bios aj som jumper prehodil
vymenil som graficku kartu
vybral som precesor
A NIC nove sa nestalo, dat zakladnu na reklamaciu?????
|
|
Registrovaný: 03.01.09 Príspevky: 10272 Témy: 8 | 8 Bydlisko: KE |
Pred týždňom som skladal podobnú dosku Asrock s integranou grafikou a robila mi to iste.Problém bol slabo dotlačená pamäť .Skus rozbehnúť s jednou ramkou a prehodiť medzi slotmi na skúšku.
|
|
to s tymi ramkami som uz skusal, aj bez ramky som to skusal, to by malo aspon zacat piskat, ale nic nezrobi...
|
|
Registrovaný: 01.01.09 Prihlásený: 19.02.09 Príspevky: 144 Témy: 9 | 9 | |
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 14 ] | |
|