zyxel15 píše:
caute,
do ruk sa mi dostal bratrankov notebook (ASUS F5V), nefunguje, pri zapnuti PC vypisuje: Missing operating system, jasna vec preinstalovat XP no ale !
- ma nastavene bootovanie z CD ako primary avsak pri zapnuti a stlaceny klaves F1 az F12 nechce nabehnut bootovanie, ani nepise ze ako to bootovanie spustit
- ved staci sa pohrat s Biosom, no ma ho zaheslovany, a LOL heslo nevie (boh vie ci CD mechanika funguje modlim sa aby ano) (do Biosu ma pusti avsak nemozem menit ziadne nastavenia)
- na D: mam zalohu systemu spravenu acronisom ale ziadne CD, ani Windows ani Acronis uz aj Linux mi nechce bootovat
poradte da sa nejak tento notebook preinstalovat ?
Ked je tam zaloha na D:/ tak vybrat disk a dat do deskopa, potrebuješ spúštacie CD Recovery Acronis, rozbalíš zalohu na C:/, C:/ mosí byt aktívne lebo inak ti system nenabehne na notebooku,
To spuštacie CD recovery Acronis sa vytvara po nainštalovaní Acronis.
Ked tam nieje skazení zavadzač Acronis tak pri zapnutí notebooku stlač bud F10 alebo F11, mala by sa spustit obnova systemu.
To sú ale šikovný uživatelia ked do notebooku strčia heslo a nahodou kned totalne ohlupnu ked si nevedia zapamatat čo tam natukali, to tak vypada na 2 veci že ten notebok je bud kradnutí alebo je majitela