Ahojte, pred pár týždňami som si kúpil tento
notebook. Je super, viacmenej splnil všetky moje očakávania. Po researchi ohľadom tohto čipu (8750H) som zistil, že v porovnaní s ostatnými modelmi (aj od iných výrobcov) je riešenie chladenia kupodivu z tých lepších (78-85C po UV) pri kombinovanej záťaži s GPU. O čo mi však ide je, že včera som sa hral trochu s benchmarkom, tak som stiahol cinebench r15 a pustil som
. Dopadlo to tak, že pár desiatok sekúnd dokázal procesor bežať na 3.9ghz pri 100% loade na 6 jadier a potom power limit throttling znížil TDP zo 70W na rated 45W, čo znížilo frekvenciu asi na 3.1ghz. Nehovorím, že výsledok bol zlý (1050-1150 score), ale zaujímalo ma, či sa dá ten power throttling obísť. Nakoniec som našiel, ako sa dá ten limit zvýšiť cez throttlestop. Prvý run bol krásny, cpu bežalo celý benchmark na 3.9 a hitlo okolo 1230 skóre. V ďalších runoch sa mi však rozsvietil Motherboard VR Thermal Throttling, čo znížilo na sekundu frekvenciu CPU a potom sa opäť vrátila hore. Nikde som o tom nenašiel nejaké info pri notebooku, či s tým dokážem niečo spraviť, alebo nie, tak možno niekto skúsenejší bude vedieť