zdravim, mam zostavu doska ASUS M2N-MX SE Plus cpu AMD Athlon 64 3GB RAM (2+1)
ked PC zapnem spusti do windowsu par minut ide, potom po case prestane reagovat mys a klavesnica ale zatial ostatne programy idu (napr. mal som zapnuty poznamkovy blok a kurzor"|" stale blikal) a po chvilke sa PC vypne, potom ked sa snazim PC zapnut ventilator sa roztoci disk takisto, ale nenabieha POST ani nic, na dalsi pokus prebehne POST, vojdem do nastavenia biosu PC sa opat sekne, resp. opat prestava fungovat klavesnica a potom sa vypina aj PC, dalsi pokus o spustenie, nechavam PC nabehnut do windowsu spusti sa ale opat po case sa vypina... a takto dalej sa strieda ze bud PC nenabehne vobec (len sa "roztoci") alebo nabehne do windowsu a stale po case sa vypina PC potom po dlhsej pauze (cca. polhodka) sa zacina spravat podla scenara popisaneho vyssie
predpokladal som problemy s priehrievanim, lenze dneska som PC (bez pauzy) zapinal znova a znova az som sa dostal do stadia "s POST/bez POST", lenze nakoniec sa PC zapol a fungoval normalne az kym som ho nerestartoval, potom opat nabehla faza "s POST/bez POST"
v minidumpe sa objavilo par suborov tak som si ich pozrel cez BlueScreenView kod chyby je 0x00000124 co vyzera byt na HW problem
zdroj je OK kedze donedavna som ho mal v druhej o vela vykonnejsej zostave ako nahradny a tam nerobil ziaden problem CPU nemam ako odskusat, ale myslim si ze tam problem nebude
skusal som: resetovat nastavenia BIOSu/vybrat baterku pockat a dat ju naspat otestoval som obe RAMky, skusal som PC spustit s iba jednym modulom prepastoval som CPU chladic aj pasivny chladic co je na doske
|