cawte takze kupil som si tuto zakladnu dosku a na zakladnej doske je len konektor na ATA a tak tiez jeden kabel na ATA , na tom kable su tri koncovky na ATA ,jeden treba dat do dosky ,preto sa chcem spytat ci tym jednym kablom mozem spojit aj DVD-rom aj HDD ,dakujem
tiez co som mal na starom pc tam dvd-romka bola spojedna zo zakladnu doskou este volakym kablikom a na tej novej to neni a tam dvd-rom nema SATA ,ako to mozem zapojit ?
to je iba audiokáblik...to ani nepotrebuješ...iba vo vlastnostiach zatrhneš digitálne prehrávať audio,to potom pôjde digitálne extrahované audiodáta cez kabel do systému a do zvukovky
to neni na zvukovu kartu ale to som mal z dvd-romkou zo zakladnou doskou spojene na starom pc ked som to nemal tak ako keby by som tam tu dvd-rom ani nemal iba blikala a vysunut to islo nic viac
Nič. Ten kábel sa zapájal do základnej dosky do konektoru CD_IN, pretože staršie systémy nevedeli prehrávať CD audio digitálne cez IDE kábel, len analógovo cez tento káblik.
S doskou to nemá nič spoločné, ale s operačným sytémom (Windows). Keď chceš, na doske pri zadných konektoroch, kde sú výstupy na repráky je čierny konektor CD_IN, tam to zapoj.
no neni tam iba za zvukovou kartou je jeden volaky CHA-FAN a nic na na to ale ak mi nepojdu na tom iba audio cd tak je dobre ale ak mi nepojde ani filmy ,hry nainstalovat atd. tak je zle