Basic píše:
ak bolo treba z PCI slotov som modelárskym štetcom a špáradlom odstránil prach.
takymto sposobom mozes pekne odrovnat chipset statickou elektrinou
Basic píše:
Zo zvedavosti som ešte akurát odopol chladič severného mostíka iba na zistenie tuhosti osadenia.
zbytocne.
Basic píše:
Procesor mám, RAM mám, vypínač je správne osadený. LED dióda na základnej doske signalizujúca že je doska pod napätím svieti. Ni nič sa stláčaní vypínačov nedeje.
Ventilátory sa nerozbiehajú, procesor nebeží.
Doska sa nerozbieha ani na inom zdroji, inej RAM, inom procesore. [/quote]
toto vsetko praveze vyzera na zle zapojeny vypinac. skus skratnut prislusne piny na doske sroubovakom
Basic píše:
Večer mi oznamuje absenciu kryštálu generujúci impulz pri spúšťaní dosky u južného mostíku. Ako je to preboha možné že chýba?!?
Veď som tú dosku jedine vybral, položil na kartón na stole a ráno ju zo stola zamontoval späť do počítača. Absolútne nič som nemohol poškodiť.
Dobry for, na to, aby si daco urval z dosky by si musel s nou dakde riadne tresnut.
Basic píše:
Doska sa dá spustiť, no kedykoľvek sa vypne. Niekedy sa ani nespúšťa. Opisuje mi ako sa mu za 5 minút podarilo len raz dostať do BIOS-u. Tester do PCI slotu nič neukazuje, len akurát že do dosky ide napájanie, ale žiadne kódy, nič...
Tak som teda premýšľal, že sa tu už zaregistrujem a napíšem. Fakt totiž neviem čo robiť. Dnes som tú dosku skúšal. Už mi ani len nenabehne nič. Proste rozbehnúť sa rozbehne, ventilátor beží, procesor tiež. Po pripojení repráčika sa nič nedeje. Nevypípuje že mu chýba pevný disk, ani že mu chýba RAM.
umrela, neoplati sa s nou v takomto pripade nic moc riesit.
Basic píše:
Fakt neviem čím to je. Či sa mi dostal CIH vírus do BIOS-u.
aj keby sa dostal, aktivuje sa iba v urcity datum a vtedy maze bios.
Basic píše:
Kamarát mi ešte hovoril, že by doske mohlo pomôcť napriek tomu že je rokom výroby 2003 alebo 2004 (teda pre zavedením RoHS) malé pobudnutie v peci.
skusit mozes, nemas co stratit