Zdravím,
Po taktovaní Q6600 na tejto základnej doske musím vždy vytiahnuť baterku z dosky aby som sa dostal do default hodnôt výrobcu. Dôvod je ten, že aj nabehne WIN (počujem zvuk z reprákov), no monitor len bliká, akoby nemal signál z VGA. Po zresetovaní CMOS zase nabehne všetko ako má.
Hodnoty po OC, ktoré som nastavil podľa nábodu na nete, po prvom sputení to nabehne, akoáhle už z winu vypnem alebo reštartnem PC, už mi nenabehne monitor, no windowsy nabehnú ako som písal. Na začiatku neregistrujem žiadne pípanie grafiky, ani nič podobné.
[C1E Support] Disabled [Prime95 - Round Of Checking under AdvOptions] Enabled Ratio CMOS Setting] 9 [FSB Frequency] 380 [FSB STRAP to NB] 333mhz [PCI-E Frequency] 101 [DRAM Frequency] DDR2 758 [DRAM Command Rate] 2T [DRAM Timing Controls] was 5-5-5-23 now changed to 4-4-4-12 [CPU Voltage] 1.3750v [DRAM Voltage] 2.10v [CPU Voltage Dampener] Enabled [North Bridge Voltage] 1.55v [FSB Termination Voltage] 1.30v
Skúšal som aj klasické hodnoty s AUTO napätiami pre dosku, RAMky a CPU, dostanem sa na 3.2Ghz, no opäť mi po reštarte Windowsu nenabehne monitor. Je tam nejaký háčik.
Dopíšem ešte zostavu lebo som mal podozrenie na zdroj, pochybujem.
PSU: Fortron BlackPower 550W CPU: Q6600 2.4 Ghz MB: Asus P5K-E RAM: 2x2GB PC6400 800Mhz DDR2 GPU: Sapphire HD 7850 HDD: 3x SATA
Nech robím čokoľvek, vždy musím vybrať baterku, aby som po prvom vypnutí alebo reštartovaní po taktovaní nakopol signál pre grafiku, čím samozrejme stratím tie hodnoty po OC a som znova v defaulte. Inak je stable na cca 3,55 Ghz pri 1.4125V. Čítam, že je to nejaký známy problém, no neviem sa dopátrať k riešeniu.
Nejaký rady, že čo s tým? Nestretli ste sa s tým niekto? Baterku som skúšal už aj z iného PC, nepomohlo. Obe majú tak po 3 volty. Tak isto som skúšal aj druhý PCI-E slot, aj samostatné napájanie grafiky z ďalšej vetvy zo zdroja. Nič nepomohlo. S pozdravom,
Glitter
|