Dobrý deň, mám 3,5 roka Asus VivoBook S400CA, ktorý ešte donedávna fungoval bez problémov, výdrž batérie výborná. Aj pri predposlednom použití šlo všetko OK, naposledy to však vyzeralo nasledovne:
- ntb sa napriek plnému nabitiu začal pri bežnom používaní rýchlo vybíjať (za 1h bol na 1/3 batérie, väčšinou to trvá aspoň 2,5 - 3h) - v 1/3 batérie sa sám okamžite vypol (bez varovania o vybíjaní) - tesne predtým sa zdalo, že v oblasti batérie je btn horúci (berte s rezervou) - pár hodín nešiel vôbec zapnúť (myslím)
Keď som ho neskôr doniesol domov, všimol som si, že: - notebook sa zapne (rozsvietia sa diódy), ale nič sa nedeje - obrazovka jemne zmení odtieň, pri vypnutí blikne, ale inak je stále čierna - pri zapojení do nabíjačky NESVIETI dióda signalizujúca nabíjanie
Batéria ntb je vstavaná, takže sa k nej neviem dostať.
So servisovaním notebookov nemám žiadne skúsenosti. Písal som mail na prvý web, ktorý som našiel, ale cena bola €49 už len za diagnostiku. Viete mi prosím poradiť, ako skúsiť buď problém vyriešiť sám, alebo odporúčiť (Bratislava) niekoho, u koho by sa servis viac oplatil?
Ntb už v súčasnosti nemá veľkú cenu a dávať viac ako cca €150 za opravu pre mňa nemá význam.
Ďakujem pekne
|