Zdravím,
som na tomto fóre úplne nový a nevedel som, kam dať takýto dotaz. Mám nový notebook, je to Compal KHLB2 od firmy ZERO. Intel Core 2 Duo - 2,53Ghz, 4GB RAM, ATI Mobility Radeon 4650 HD 512 MB. Kupoval som ho na základe porovnávajúceho testu v časopise Extra PC, kde bol jedným z najlacnejších notebookov a ponúkol skvelý výkon a hlavne výdrž-3:18. Celkovo som sa obával ísť do neznámej značky, ale povedal som si, že sa mi kazia aj značkové veci, prečo neušetriť.
Teraz ale k problému... Notebook dosť často seká. Mám v ňom Windows 7 Ultimate 64 bit a zaktualizované ovládače. Občas sa vo Windowse stáva, že v notebooku niečo ,,trkne´´ a má opozdenie asi o sekundu (píšem text a zrazu sa to zasekne a keď sa preberie dopíše sa slovo). V hre sa stáva podobná vec (konkrétne Call of Duty 2 na stredných detailoch, žiadna extrémna záťaž a zrazu hra sekne a rozbehne sa asi po sekunde. Neviem v čom môže byť problém.
Chcel som skúsiť 3D MARK 06 a porovnať výsledky svoje s tými v časopise. Zatiaľčo v časopise to bolo celkom úctyhodných 6829 (3DMARK Score), na mojom notebooku mi nameralo 3211 bodov, čo je menej ako polovica. Naozaj netuším, kde môže byť problém.
Nevyznám sa moc v počítačoch, a preto neviem, v čom môže byť problém, ale napríklad moja RAM-ka je neustále dosť vyťažená, 1,30GB je neustále zabratých a toľko Windows nežerie (ani WINDOWS 7). Do počítača som neištaľoval žiadne podozrivé programy, ani neznámy software, všetko klasické program typu Winrar, Nero, Mozzilla atď. Určite beží niečo v pozadí, ale keďže moje vedomosti o počítačoch sú obmedzené, pýtam sa Vás, ako by som to mohol stlačiť na nejakú normálnu hodnotu.
Hodnota vyťaženia procesoru tiež dosť skáče, stačí otvoriť Správcu Úloh a hneď si to jumpne na 77 percent a aj keď sa hneď hodnota potom zníži na tých pár percent, nie som na to z normálneho PC zvyknutý, na takéto výkyvy, ale možno je to tým, že toto je notebook, neviem. To by ale zas taký problém nebol
Tak mi prosím skúste poradiť, čo s tým sekaním a RAMkou, budem Vám veľmi vďačný, lebo je to úplne nový notebook a dosť ma to štve.
ĎAKUJEM vopred
|