Zdravicko,
chcel by som Vas poziadat o pomoc pri rieseni problemu sposobeneho ( najpravdepodobnejsie ) grafickou kartou. Mozno ste sa s tym uz niekto stretli, resp. mate skusenost ako tento problem vyriesit ( resp. mi len potrvdite, ze mi odisla grafika )..
Konfiguracia PC :
Zdroj : FORTRON Green Power 500W
Procesor : Inter(R) Core(TM)2 Duo CPU E8600 @ 3.33GHz
Ram : 4 GB 1333 Mhz
Disk : Samsung HD502IJ - 500Gb Sata ( systemovy disk - sata )
ST3120026A - rozdeleny na 4 particie po 100 Gb Ide
Grafika : ATI Radeon HD 4800 Series ( 4870 ), version 2011.0908.1321.22053 ( aktualne ovladace vratane Catalyst Tm CC )
Network : Realtek PCIe GBE
Maticna : Asus P35
OS : Aktualne Win XP SP3, predtym kvoli testovaniu grafiky Ubuntu, Fedora, Arch Linux, Windows 7, Win ME, Win 2000, Win Vista ( vsetky vratane posledny Service packs )
Aky je teda problem ? :
Pri vsetkych operacnych systemoch mi zhruba pred 2 mesiacmi dozadu zacalo zle vykreslovanie grafickou kartou. Ci uz je to na ploche, alebo v hrach. V hrach sa mi objavuju cierne stvorceky, na ploche su to zas akoby nevyfarbene pixels ( nie je chyba v monitore - odskusane ) - pri akomkolvek pohybe myskou, otvoreni dalsieho okna sa tento stav zhorsi a zacnu sa vytvarat rozne "cinske" znaky. Pocitac nie je zavireny - systemovy ako aj ostatne disky presli kontrolou 3 roznymi antivirakmi - Avas, Eset, Norton ( pri kazdej instalacii systemu som disky sformatoval)- bez najdenia akehokolvek virusu. Z casu na cas sa pri kazdom operacnom systeme vypne monitor sam od seba - zacne blikat, pomoze len restart. Niekedy system nenabehne vobec a zacne blikat pred uvitacou obrazovkou. Linux systemy mi vypisovali chybu s ati* pri ich crashy, takisto aj windows pri crash dumpe a blue screen - ati2xx?...Grafika sa mi neprehrieva - stale sa drzi v rozmedzi od 50-60 stupnov. Niekedy pri zapinani PC este pred spustenim biosu mi zacne PC piipat ako zbesnety - nieco s HW - skusal som vsetko vybrat, precistit, dat spat..Pri prezerani akehokolvek Flash obsahu pri akomkolvek OS - zmrznutie PC, restart, zelena obrazovka ( som za routerom -skusal som wifi, kabel, priamo kabel do PC mimo routeru nakolko som cital ze to moze byt nastavenim routeru - stale to iste )
Co som teda skusal a bol som neuspesny ?
Instalacia roznych OS ( Okna, Linux )
Instalacia najnovsich driverov pre grafiku a ostatne PC kompomenty
Flash Biosu
Prehodit DVI kabel na grafike do druheho portu
Precistenie vsetkych PC kompomentov
Zrusit ATI Catalyst
Zakazat v HW profiloch grafiku
Kontrola diskov na virusy
Vypnutie HW akceleracie grafickej karty vo windowse vratane Disable Write combining
Znizenie vykonu grafiky na minimum, manualne nastavenie frekvencie a memory clock v AMD Overdrive
Odpojenie Diskov na maticnej doske
Jedinu vec ktoru som este neskusal bolo prehodit grafiku do ineho PC, resp. som neskusal inu grafiku v mojom PC ( stalo by to za pokus - ale nemam odkial tu grafiku ziskat
)
Tak co..Mate niekto nejake navrhy co este skusit ? Resp. nova grafika ? Je to vobec grafika ??
Ukazka plochy :
Uploaded with
ImageShack.us