Mir píše:
"Cannot find video frame grabber"
"Teletext filter failed"
otvorte adresár "program files >> common files >> nacreware >> filters"
skopírujte tam súbor regsvr32.exe a zaregistrujte existujúce filtre. Potom regsvr z tohoto adresára kludne vymažte.
pri pokuse o registrovanie filtru môže dôjsť i tiež k problémom. Mne osobne spôsobuje problém filter teletextu (teletext.ax). Najprv nešiel registrovať, potom sa nejakým zázrakom jeho registrovanie podarilo, systém som vrátil o pár dní dozadu a jeho registrácia znova nieje možná. Regsvr vráti hlášku:
"Loadlibrary("Teletext.ax") failed - A dynamic link library (DLL) initialization routine failed"
(Getlast error returned 0x0000045a)
V tomto ohlade by som požiadal niekolko ludí čo sa vyznajú v programovaní s identifikáciou problému.
pokial registrácia filtrov zlyhá aj manuálne vyhľadajte či máte v systéme súbor
msvcr71.dll Pokiaľ ho nemáte tak to je váš problém.
tento súbor je súčasťou microsoft visual C++ redistributable packu. bohužial v poslednej edícii z roku 2005 sa nenachádza. Pre mňa ostáva záhadou ako sa mi vôbec dostal na disk (do starého adresáru s operačným systémom) zatial čo v novej čistej inštalácii systému nieje.
tak alebo tak sa zdá že problém s filtrami je vyriešený. Fenomén Dll hell zase útočí.
msvcr71.dll sa nenachádza vo všetkých inštaláciách windows. ani vo windows 95,98 ME ale ani v 2000 a XP.
súbor by mal byť súčasťou Microsoft Visual c++ redistributable packu, ale nieje. Aby registrácia *.ax filtrov prebehla bez problému tak musí byť prítomný v adresári c:\windows\system ak hovoríme o windowsoch 9x. U Windowsu 2000 a vyšších neviem presne.